Slovenija
8 ogledov

Episcenter: razlika med SDS in SD pada

Stranki SD Boruta Pahorja je Episcenter nameril 22-odstotno podporo. Še februarj Žurnal24 main
Stranka SD Boruta Pahorja si je opomogla, podpora SDS Janeza Janše pa je drugič zapored upadla. To kaže javnomnenjska anketa Episcentra, poročajo Finance.

SDS tako vodi samo še za štiri odstotne točke, medtem ko je še februarja za 16, januarja pa za 19 odstotnih točk, poroča časnik Finance.

Februarja je SD s 13 odstotki dosegla eno najnižjih podpor od prejšnjih volitev, marca pa bi to stranko volilo že 22 odstotkov vprašanih. Gre za največji skok te stranke, zmanjšalo pa se je tudi število ljudi, ki SD ne bi nikakor volili.

Stranka SDS še vedno vodi, marca pa bi jo volilo 26 odstotkov vprašanih. Marca ima tri odstotne točke nižjo podporo kot februarja in sedem točk nižjo kot januarja. Povečalo se je tudi število ljudi, ki SDS nikakor ne bi volili.

Vlade ne podpira 70 odstotkov
DeSUS se je marca okrepil in ima 12-odstotno podporo. Zares po tej anketi tokrat podpira pet odstotkov vprašanih. Zmanjšala se je podpora SNS, SLS in NSi. Vlado podpira 28 odstotkov vprašanih, ne podpira pa je 70 odstotkov, torej sedem odstotkov manj kot prejšnji mesec.

Telefonsko anketo je Episcenter za Finance opravil na vzorcu 700 anketiranih med 7. in 22. marcem 2011. Na vprašanja o strankarski izbiri so odgovarjali tisti, ki bi zanesljivo ali verjetno šli na volitve oziroma tega še ne vedo, takih je bilo v vzorcu 377, poroča časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.