Slovenija
18381 ogledov

Erik Brecelj: Izjava Nataše Pirc Musar ne drži

slovenija 02.10.13, Erik Brecelj, Kirurg, zdravnik, doktor, onkoloski institut, Anže Petkovšek
Na intervju z kandidatko za predsednico Natašo Pirc Musar se je odzval kirurg Erik Brecelj.

Zmotila ga je trditev, da naj bi izgubil grozilno pismo, ki mu ga je poslala njena odvetniška pisarna.

"Specializirani smo za medijsko pravo. In primer gospoda Breclja je bil s tega področja. Stranka se je obrnila na nas, mi smo njegove določene neresnične navedbe demantirali. Žalosti me, da gospod Brecelj ne razume poslanstva odvetnikov. Me pa čudi, da je dve leti in pol stara zadeva zdaj prišla na plan. Pozvala sem ga k temu, da to 'grozilno' pismo objavi, toda kot sem uspela zaslediti, zdaj trdi, da ga je izgubil. Upam, da bo gospod Brecelj vsaj poskušal razumeti odvetniški poklic. Mislim, da je ta zgodba zaključena," je v intervjuju za zurnal24.si dejala Nataša Pirc Musar. 

"Izjava kandidatke za predsednico Nataše Pirc Musar, da sem izgubil 'grozilno' pismo ne drži. Seveda ga nisem izgubil, Pa tudi, če bi ga, dokumentacije na to temo je veliko, saj so se z njenimi dopisi in zahtevami za ukrepanje proti meni morali ukvarjati tudi na Ministrstvu za zdravje, na Onkološkem inštitutu in na Svetu zavoda Onkološkega inštituta. Zelo težko bi se zato izgubila vsa dokumentacija," je zapisal Brecelj.

Na vprašanje, če želi pojasniti, zakaj ga ne objavi oziroma ga objaviti, je odgovoril: "Niti najmanj ne dvomim, da bodo gospa kandidatka in tisti o katerih sem, po njenem mnenju, govoril neresnice, objavili vse dopise, ki jih je gospa kandidatka pošiljala meni in po ostalih ustanovah."

Kirurg Erik Brecelj je predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar pred dobrim tednom obtožil, da mu je pošiljala grozilna pisma, ko je opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu. Od Nataše Pirc Musar je pričakoval, da bo zato umaknila svojo predsedniško kandidaturo. “Če bo izvoljena – sicer upam, da do tega ne bo prišlo – pa bo poudarjala, kako se bori za javno zdravstvo in ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji izplača,” je v intervjuju za Svet24 povedal Brecelj.

Pirc Musarjeva je takrat dejala, da se v medijih iz skupine, ki so jo že do sedaj redno napadali z neresnicami in namigovanji, pripravljajo novi napadi: "Očitno je prvo orodje meni neznanih oseb, ki želijo na vsak način preprečiti mojo kandidaturo za predsednico, gospod Erik Brecelj, nedvomno vrhunski zdravnik in poznavalec zdravstvenega področja."

"V odvetniški pisarni smo pred več kot dvema letoma v zastopstvu naših strank naslovili dr. Erika Breclja s pozivom k spoštovanju njihovih pravic. Nikakor ni šlo za grožnje, še manj za moje osebno pisanje njemu. Vsebine pisem žal brez soglasja strank ne morem razkriti, vsekakor pa jo lahko dr. Brecelj in ga k temu pozivam," je v zapisala v odzivu.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 38
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 18:44 02.oktober 2022.

  Ja, Pirc Musarjeva je tank, ampak verjeto mu ni pošiljala grozilnih pisem kot fizična oseba pač pa kot nekogaršnja odvetnica. Babnica je sposobna in brihtna in sigurno ni delala nekaj kar ni skladno z zakonom, ali pač!? Mogoče pa se ...prikaži več Breclju tudi že malo rola od vseh pritiskov, ki se vršijo nanj. Kaj mislite, da ni možno, da bi ga dajala paranoja?

 • dani5 16:54 02.oktober 2022.

  Nataša malo rusko zveni.

 • Kmodri 14:41 02.oktober 2022.

  Erik Brecelj je odličen zdravnik, a je najboljši politik.

Sorodne novice