Slovenija
18 ogledov

Erjavčev "ne" Pahorjevim idejam

Karl Erjavec Nik Rovan
Rešitve za izhod iz nastalega položaja v Sloveniji je danes na internem razgovoru neuspešno vnovič iskalo vodstvo največje koalicijske stranke.

Po besedah podpredsednika SD Mirana Potrča razgovor ni prinesel dokončnih odločitev, zato podrobnosti ni razkril. Razpravljali pa naj bi tudi o predlogih za nove ministre in strategiji nadaljnjega delovanja vlade, poroča STA.

Brez DeSUS-ove podpore

Vodstvo stranke DeSUS se je dogovorilo, da ne bodo potrdili kandidatov za nove ministre in s tem zaupnice vladi premiera Pahorja. Sklep mora zdaj potrditi še izvršni odbor stranke. Predsednik stranke Karl Erjavec pri tem ne pričakuje težav, napoveduje pa tudi nepodporo rebalansu proračuna. Člani stranke bodo dali glas kandidatu za predsednika DZ, ne glede na predlagano ime.

"Glede na dejstvo, da v SD ni bilo soglasja za postavitev povsem nove vlade, kar je bil njen prvi predlog, je naslednji najbolj logičen korak nadzorovan proces, ki nas pripelje do predčasnih volitev brez dodatne škode za državo," pa so nam v soboto na naše poizvedovanje povedali v LDS. "Takšen je bil tudi dogovor znotraj koalicije. Odločitve znotraj LDS, tudi glede postavitve novih ministrov, bomo zato sprejemali v tako zastavljenem okviru," dodajajo.

Tanko: potrebujemo menjavo reprezentance, ne rezervnih igralcev

"Čim prej so potrebne predčasne volitve, ker so najučinkovitejši protikrizni ukrep in stanejo le polovico toliko kot znaša dnevna zadolžitev Pahorjeve vlade. Potrebujemo novo in zaupanja vredno vladno ekipo, ki bo Sloveniji vrnila optimizem ter pripravila in implementirala učinkovit razvojni koncept," pravi Jože Tanko iz SDS in napoveduje, da novih ministrov v poslanski skupini ne bodo podprli.

"Aktualna vladna koalicija, ki je zdaj formalno le še polovična, je svojo nezaupnico dobila že večkrat," pa menijo pri SLS. Ponovili so, da po njihovem mnenju Slovenija "potrebuje močno in kredibilno vladno ekipo, ki ji bodo mandat na novo zaupali državljanke in državljani, in se bo lahko nemudoma lotila sprejemanja tako konkretnih kratkoročnih ukrepov kot tudi resnih strukturnih reform", ne pa vlade, napore vlaga "zgolj v iskanje rešitev svojega ideološkega strankarskega pola".

Komentarjev 2
  • privat 19:12 26.avgust 2011.

    kaj pače je to samo igra..Erjavec proti Pahorju??? Če Pahor pade ,bo ostal -postal premier Erjavec..kar bi lahko pomenilo ista politika , isti kapital in ista glufija v Sloveniji....še malo naj zakreditirajo Slovenijo za privat žepe in v škodo državljanov! ...prikaži večv! Zato predlagam kanditata iz delovskega razreda!

  • VERITA 19:11 23.avgust 2011.

    G. Karel Erjavec - svetujem, da tisti poslanci Desusa, ki ne bodo podprli sklepa izvršnega odbora stranke, torej, da bi glasovali v nasprotju s sklepom IO, na naslednjih volitvah ne morejo več kandidirati na listi Desus. Prav tako morajo biti ...prikaži veči na seji DZ vsi prisotni, brez izjeme.