Slovenija
22 ogledov

Erjavcu ni bilo treba molčati

Jelušičeva je Erjavca odvezala molčečnosti. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Nadaljevanje sojenja Erjavcu in Gutmanu. Jelušičeva Erjavca odvezala molčečnosti. Na sojenju sta tako Erjavec kot Gutman očitke zavrnila.

Erjavec je po današnjem sojenju za medije povedal, da je na obravnavi doživel presenečenje, saj mu je višja državna tožilka izročila sklep, da je bila ovadba Sistemske tehnike proti njemu v zvezi z zlorabo uradnega položaja v isti zadevi zavržena.

Kot je opozoril nekdanji obrambni minister, tudi kazenski postopek v zvezi z nevestnim delom v službi teče prav na podlagi ovadbe Sistemske tehnike.

Ob tem pa je izpostavil tudi mnenje strokovnega sodelavca obrambnega ministrstva Erika Kopača kot krovnega dokaza državnega tožilstva za nevestno delo Erjavca. Kot je poudaril, je bil šokiran, ko je iz tega strokovnega mnenja izvedel, da je Slovenija "spremenila svojo strategijo glede udeležb na mirovnih misijah. Kopač namreč v tem mnenju pravi, da bo Slovenija odslej vojake pošiljala v bojne operacije zelo visoke intenzivnosti".

Na naslednjem naroku, ki bo predvidoma januarja, bosta po napovedih Erjavčevega odvetnika Luke Podjeda zaslišana obrambna ministrica Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alojz Šteiner.

Erjavcu in nekdanjemu načelniku generalštaba Slovenske vojske Albinu Gutmanu obtožba očita nevestno delo v službi pri nakupu oklepnikov Patria. Obravnava je sicer zaprta za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.