Slovenija
21 ogledov

Erjavec bi pristal na formulo 70 : 30

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pokojnine. Vlada bo jutri najverjetneje sprejela reformo. Sindikati bodo s protestom še počakali.

Formula. Če pokojninska reforma ne bo sprejeta, bi bilo slabo, pravi šef DeSUS Karl Erjavec, vendar dodaja, da kljub temu zakonu ne bodo dali svojega blagoslova, če bo v njem ostala formula, po kateri bi se pokojnine usklajevale 60-odstotno z rastjo plač in 40-odstotno z inflacijo. V DeSUS še vedno vztrajajo pri razmerju 80 : 20, Erjavec pa bi, kot je dejal, osebno pristal tudi na 70 : 30, a je po njegovih besedah vprašanje, če bi takšno formulo sprejeli tudi preostali člani stranke. Sicer je prvak upokojenske stranke napovedal, da bodo zakon v parlamentarnem postopku poskušali spremeniti z dopolnilom.

Pred vlado? Ni učinka!
Ne delamo si iluzij, da bi nas vlada slišala, če nas do zdaj ni. Demonstracije ji ne pridejo do živega,” prvi sindikalist Dušan Semolič pojasnjuje, zakaj jih pred poslopje vlade, kjer bodo ministri jutri sprejemali reformo, ne bo. Svoje moči bodo prihranili za protest, ki bo 20. septembra pred državnim zborom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.