Slovenija
5683 ogledov

To je ostalo od velikih napovedi Erjavca

Karel Erjavec Saša Despot
Erjavec bo nezaupnico vložil le z desetimi podpisi.

"V naslednjem tednu vložim konstruktivno nezaupnico, poslanci DeSUS so enotni in nezaupnico podpirajo," je danes po sestanku s poslanci DeSUS dejal predsednik stranke Karl Erjavec. Kot poroča RTV SLO so se poslanci in vodstvo stranke sestali ob 10. uri, Erjavec pa naj bi v izjavi novinarjem ob prihodu med drugim poudaril, da poslanci zastopajo strankine volivce.

A kot kaže, bo Erjavec nezaupnico vložil le z 10 podpisi. Zakaj, ni pojasnil. 

Se pa to nikakor ne sklada z včerajšnjimi napovedmi Luke Mesca, ki je v oddaji Studio City zatrdil, da konstruktivne nezaupnice ne bodo vlagali, dokler ne bodo imeli vsaj 42 podpisov ter da so v primeru, da jim toliko podpisov ne uspe dobiti, bolj realne predčasne volitve.

Premier Janez Janša je sicer poslancem DeSUS-a postavil ultimat: odgovor, ali so pripravljeni še naprej sodelovati z vlado, pričakuje do jutri. Kot kaže, so pobudo poslanci zavrnili in bodo delovali v skladu z željami predsednika svoje stranke. V vladi sicer za zdaj še vedno ostaja minister za kmetijstvo iz vrst DeSUS-a Jože Podgoršek.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • jastreb13 11:29 03.februar 2021.

    Pravi lepotec je ratu, drži se kot kisla kumarica.....dober bo edino še za otroke strašit.

  • nostradamus 16:31 02.februar 2021.

    skoda besed predsednik desusa - torej alfa in omega upokojencev ki jim je obljubljal 1000 eur penzije, clovek ki je podpisal pogodbo za patrijo, clovek ki je z.....l arbitrazo, clovek ki je imel 46 glasov, clovek ki je od vesela ...prikaži več dobil porocilo pod roko, clovek ki vozi porsa in ima vikend na hrvaskem in to naj bi bil kredibilni novi mandatar ?????kaj je ze naredil za upokojence aja potopil jim je stranko zaradi cesa zaradi svoje koristi.

  • SonyBoy 15:27 02.februar 2021.

    Izjava Polnarja o Veselu in Čefurinu: https://www.youtube.com/watch?v=8FyDTUrq5kU&feature=youtu.be