Slovenija
22 ogledov

Erjavec bo moral počakati

 Karel Viktor Erjavec Saša Despot
Potem ko je bilo napovedano, da bo Gantar v ponedeljek predal posle svojemu začasnemu nasledniku na tem mestu, zunanjemu ministru Karlu Erjavcu, so bile primopredaje prestavljene.

Tomaž Gantar bo svojemu nasledniku posled predal v sredo. Pri primopredaji bo predal gradivo, ki so ga na ministrstvu pripravili pri delu za zdravstveno reformo. Podobno so svoje osnutke zakonov reforme predajali že njegovi predhodniki na tem mestu, saj reforma do zdaj ni bila sprejeta. Prav zaradi nasprotovanj okoli reforme v koaliciji je Gantar tudi odstopil z ministrskega mesta.

Po odstopu ministra Stanka Stepišnika bo primopredaja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo prav tako v sredo. Finančni minister Uroš Čufer, ki bo začasno prevzel gospodarski resor, je danes in jutri namreč odsoten, so pojasnili na gospodarskem ministrstvu.

Nova ministra prej kot v treh mesecih

Poslanci so se z odstopoma Gantarja in Stepišnika seznanili 29. novembra. Premierka Alenka Bratušek je odločitev, da bo začasno vodenje resorjev zaupala Erjavcu in Čuferju, ministrski ekipi sporočila na četrtkovi seji vlade. Dan pozneje je o tem obvestila še državni zbor, ki se bo z njeno odločitvijo seznanil v sredo.

Erjavec in Čufer bosta resorja lahko vodila največ tri mesece, a nova ministra naj bi bila imenovana že prej. Bratuškova je nedavno zagotovila, da nameravajo koalicijsko pogodbo dopolniti kmalu po novem letu. V stranki Desus, ki jo vodi Erjavec, namreč predlogov za ministre ne bodo podprli, dokler ne bo dogovora tako o rekonstrukciji vlade kot o novi koalicijski pogodbi.

Komentarjev 1
  • Johan Spohan 08:20 09.december 2013.

    Einstein je nula proti Korlu. On zna vse - zajebat.