Slovenija
21 ogledov

Erjavec in Čufer dvojna ministra

Vlada Alenke Bratušek Anže Petkovšek
Predsednica vlade še ne bo predlagala novih ministrov.

Premierka Alenka Bratušek mora dražvni zbor do ponedeljka obvestiti, kdo bo po odstopu dosedanjih ministrov prevzel gospodarski in zdravstveni resor. Po neuradnih informacijah STA Bratuškova še ne bo predlagala novih ministrov. Funkcijo gospodarskega ministra naj bi začasno prevzel finančni minister Uroš Čufer, zdravstvenega pa zunanji minister Karl Erjavec.

V koalicijski stranki DeSUS, ki jo vodi Erjavec, iz nje pa prihaja tudi odhajajoči minister za zdravje Tomaž Gantar, so že pojasnili, da predlogov za nove ministre ne bodo podprli, dokler ne bo dogovora o rekonstrukciji vlade in novi koalicijski pogodbi.

Pod vprašajem je še vedno tudi ministrska funkcija Sama Omerzela. Če ta ne bo odstopil z mesta ministra za infrastrukturo in prostor, se mu obeta interpelacija, ki pa bi jo po nekaterih izjavah za medije utegnila podpreti celo koalicijska SD.

Komentarjev 2
  • privat 07:22 05.december 2013.

    in še vedno nobenih preiskav glede visokih korupcij...

  • ac-dc 21:01 04.december 2013.

    Kahl almighty...on je bil že minister skoraj vseh resorjev. Neverjetno sposoben in nadarjen človek, ali pa zgolj hudo prilagodljiv (pišanje uz vetar bi rekli Srbi).