Slovenija
13 ogledov

Erjavec in kolegica zaznavata napredek

Zunanji minister Karl Erjavec in njegova hrvaška kolegica Vesna Pusić sta se danes strinjala, da je bil storjen napredek glede reševanja problematike LB.

Erjavec je napovedal, da bo Slovenija sprožila postopek ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe z EU, takoj ko bosta vladi potrdili rešitev, ki jo bosta predstavila strokovnjaka. Že naslednji dan, ko bosta vladi potrdili rešitev strokovnjakov, lahko začnemo postopek ratifikacije, je po srečanju s Pusićevo na Bledu ob robu strateškega foruma dejal Erjavec.

Strokovnjaka, slovenski France Arhar in hrvaški Zdravko Rogić, sta se prvič sestala prejšnji teden na Otočcu, njuno naslednje srečanje pa bo, kot je danes napovedal Erjavec, 18. septembra v Zagrebu.

V pravo smer

Ministra sta danes ugotovila, da je bil glede LB od njunega zadnjega srečanja v Dubrovniku, ko sta se dogovorila za imenovanje strokovnjakov, storjen napredek, pogovori ekspertov pa po besedah Pusićeve "kažejo pozitivne simptome". "Pogovori gredo v pravo smer, potrebna sta dialog in iskanje za obe strani sprejemljive rešitve," pa je dejal Erjavec.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:07 12.december 2012.

    Po tem , ko boš sodnikom razložil , zakaj na Patrijah ni topov ampak samo mitraljezi , boš sam sebi zgodovina !