Slovenija
2074 ogledov

Erjavec na volitve z dvema košarkarjema in pevcem

DeSus Anže Petkovšek
Erjavec računa na element presenečenja in učinek legend: Leskovarja, Dončlča in Vilfana.

Razigrano in poskočno, s petjem Lada Leskovarja, ki na listi DeSusa stopa v politiko in kandidira v Ljubljani, sta se zaključili današnji seji izvršnega odbora sveta stranke upokojencev, s katerima so začeli volilne aktivnosti. Predsednik stranke Karl Erjavec obljublja "popravo krivic, storjenih upokojencem" in pričakuje volilni rezultat, ki bo boljši kot na zadnjih državnozborskih volitvah, ko je DeSus zasedel tretje mesto. "Prepričan sem, da lahko ta rezultat ponovimo ali celo izboljšamo."

Erjavec se je pred novinarje postavil z velikima legendama, kot ju je poimenoval, na vsaki strani, pevcem Ladom Leskovarjem in nekdanjim košarkarjem, Petrom Vilfanom, ki je že poslanec DeSusa. 

DeSus | Avtor: Anže Petkovšek Izjava za javnost predsednika DeSUS Karla Erjavca ob robu seje organov stranke DeSUS, na kateri so med drugim obravnavali predlog imenovanja volilnega štaba, okvirni finančni načrt in programska izhodišča za nastop za volitvah, gostilna Livada. Anže Petkovšek

Kdo bo selektor?

Ponosen je, da se bo njegovi ekipi pridružil še tretji, uspešen košarkar. "Delamo tudi košarkarsko zgodbo, tam smo najboljši, smo evropski prvaki. Veste, da bo poleg Petra Vilfana kandidiral tudi gospod Dončić pa ne Luka Dončić, ampak oče Luke Dončića," pravi Erjavec.

Saša Dončić Izbral stranko Šport Saša Dončić bi rad postal poslanec v parlamentu

"Rad bi pel tej stranki in razveseljeval ljudi in s tem pomagal, da stranka pride do širšega kroga ljudi," razlog za svojo kandidaturo pojasnjuje Leskovar, Peter Vilfan pa na vprašanje, kdo bo selektor, po tem, ko se bo ekipi pridružil še Saša Dončić, odgovarja: "Selektorsko vlogo bo moral prevzeti predsednik stranke," in napoveduje taktiko presinga.

"Mi smo vedno znova presenečenje"

Trenutni rezultati anket, ki stranki DeSus kažejo le okoli tri odstotno podporo, Erjavca ne skrbijo. "Kar se tiče stranke Desus nam ankete vedno slabo kažejo, ko pride pa dan volitev pa smo vedno presenečenje. Mislim, da bo tudi letos tako," pravi Erjavec, ki meni, da se bodo rezultati anket kmalu spremenili. "Prepričan sem, da bodo ankete že z današnjim dnevom kazale drugače, zlasti, ko bodo ljudje videli kakšna ekipa stoji za stranko DeSus. "

Volitve 2017 Marjan Šarec Slovenija Lista Marjana Šarca še vedno na prvem mestu

Erjavec upokojencem obljublja vrnitev pokojnin na raven pred gospodarsko krizo, redni regres in posebno skrb za vdove.

O Marjanu Šarcu: Koga sploh nagovarja?

O Marjanu Šarcu, ki po javnomnenjskih anketah trenutno vodi, Erjavec poudarja, da je njegov program še vedno neznanka. "Ne vem ali nagovarja desnico ali levico ali nagovarja vse Slovence. Kar vem doslej je, da bi on vse spremenil, ker da je, kar je sedaj, vse zanič. Ampak to si pač novinci lahko privoščijo, mi imamo že nekaj izkušenj z novimi obrazi in strankami in vidimo, da je na koncu vse eno veliko razočaranje," pravi Erjavec, ki upa, da bodo volilci letos volili "stranke, ki imajo tradicijo."

DeSus | Avtor: Anže Petkovšek Izjava za javnost predsednika DeSUS Karla Erjavca ob robu seje organov stranke DeSUS, na kateri so med drugim obravnavali predlog imenovanja volilnega štaba, okvirni finančni načrt in programska izhodišča za nastop za volitvah, gostilna Livada. Anže Petkovšek

Z desnico ne bo povezovanja

Možnosti koalicije s Šarcem ne izključuje, svoje stranke pa ne vidi v navezi z desnico. "Kar se tiče stranke DeSus se vidimo v levosredinski vladi, zlasti zato, ker vidimo, da opozicijske stranke, ki zagovarjajo stališča desnice, imajo do določenih vprašanj zelo radikalna stališča, ki niso v skladu s programom stranke DeSus. Mi se se zavzemamo za javno zdravstvo, za javno šolstvo, medtem, ko desnica pri nas se zavzema za privatizacijo, za prodajo državnega premoženja, mi se zavzemamo, da bi se državno premoženjse se zbralo v okviru demografskega sklada. Že konceptualno ne vidim možnosti, da bi stranka DeSus sodelovala v eni veliko koaliciji oziroma v desni, sredinski koaliciji."

Komentarjev 17
  • chicar 09:31 08.marec 2018.

    Kot turška nadaljevanka, brez slovenskih podnapisov.

  • Avatar čavez
    čavez 08:27 08.marec 2018.

    Same zgube.

  • janez59 23:13 07.marec 2018.

    mislim,da se gre za napredek države ne pa za cirkus katerega mi kreteni še kar plačujemo.