Slovenija
16 ogledov

Erjavec napoveduje izstop iz vlade

Karl Erjavec Boštjan Tacol
Minister za zunanje zadeve in predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je potrdil, da vlada razmišlja o dodatnih varčevalnih ukrepih, kakšni bodo, pa še ni znano. Če bo vlada vztrajala pri tem, bo DeSUS zapustil koalicijo, zatrjuje Erjavec.

Prvak DeSUS-a Karl Erjavec ne bo privolil v novo znižanje pokojnin, socialnih transferjev in plač v javnem sektorju. Navaja, da je ministrstvo za finance na sejah vlade dvakrat predstavilo osnutek proračuna, ki je vseboval nov varčevalni zakon.

"Ministrstvo za finance je na neki način želelo predlagati nov zakon za uravnoteženje javnih financ, pa sem temu na vladi nasprotoval," je dejal za TV Slovenijo. Ta bi bil po besedah Erjavca podoben prvemu varčevalnemu zakonu in bi torej med drugim znova zniževal pokojnine.

Če bo treba, bo odšel

DeSUS je proti, Erjavec pa napoveduje, da če se bo to zgodilo oziroma če se bo "rezalo na socialnem področju in zniževalo pokojnine, stranke DeSUS pri tem ne bo zraven". V DeSUS-u bodo po besedah Erjavca v tem primeru začeli vse postopke glede tega, ali bo stranka še sodelovala v koaliciji. Erjavec je sicer zvečer v pogovoru za TV Odmeve povedal, da so se na zadnji seji vlade dogovorili, da se v novih varčevalnih ukrepih pokojnin ne bodo dotikali, prav tako ne socialnega področja.

Zaradi nasprotovanja DeSUS-a in nezadovoljstva nekaterih drugih članov vlade naj bi ministrstvo po poročanju televizije pripravilo novo verzijo osnutka proračuna.

Vlada je sicer pred kratkim na svoji spletni strani zapisala, da bo za zagotavljanje finančne vzdržnosti in spodbujanje gospodarske rasti predvidoma jeseni sprejela že tretji paket varčevalnih ukrepov.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 00:03 17.november 2012.

    Erjavec ti si politični mrlič, od momenta vstopa k JJ , sam zgleda da to tebi ni jasno !

  • bojovi 20:36 15.avgust 2012.

    Ja kaj pa je Korl? Premajhna plača? Te noben ne šljivi 2%?

  • Tupamaros 15:17 15.avgust 2012.

    Poleg predsedniških si parlamentarne si volitve neizmerno želijo " Rdeči lisjaki", KPS in njeni derivati. No, da ostarelega in ovenenega bonsaja sploh ne omenjam. Poleg predsednika bi dobili končno tudi svojo vlado in absolutno oblast. Ugrabitev in rop države bosta ...prikaži večsta tako ostala nekaznovana. Po skoraj enoletnem (od prisege sedanje vlade) napenjanju in mučenju se bodo končno z lahkoto usrali na to državo. Državljani oropani dostojanstva in prijaznega življenja ne bomo imelii, na volitvah dostojne izbire. Tej ubogi deželi dobromislečim ostaja kot upanje Bruseljski stečajni upravitelj in prisilna uprava.LPTupamaros