Slovenija
9 ogledov

Erjavec o odstopu: Vse opcije so odprte

Karl Erjavec EPA
Zunanji minister Karl Erjavec ne izključuje možnosti, da bi zaradi prisluškovalne afere odstopil.

Zunanji minister Karl Erjavec danes v prvi izjavi po izbruhu prisluškovalne afere, povezane z arbitražo o meji s Hrvaško, ni izključil možnosti odstopa. "Vse opcije so odprte," je dejal novinarjem na slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem.

Erjavec je sicer zatrdil, da so bili tarča prisluškovanja zasebni telefoni in ne telefoni zunanjega ministrstva.

Zunanji minister je za novinarje spregovoril po slovesnosti ob Ruski kapelici pod Vršičem, ki se je je sicer udeležil tudi ruski premier Dmitrij Medvedjev.

Erjavec se je odzval na dogajanje v minulem tednu, ko je hrvaški tisk objavil posnetke pogovorov med slovenskim članom arbitražnega sodišča Jerneja Sekolca in agentke Simone Drenik. V pogovorih se dvojica pogovarja glede postopkov na arbitražnem sodišču, ki odloča o meji med Hrvaško in Slovenijo. Oba sta že odstopila.

Kritik in pozivov k odstopu pa je bil deležen tudi Erjavec, izmed politikov se je najbolj jasno za njegov odhod zavzel Janez Janša. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • h3o 09:46 27.julij 2015.

    in kaj bodo odstopi rešili? zrihtajte celo istro slovensko in dobite moj volilni glas do smrti.

  • BojanBojan 08:59 27.julij 2015.

    Odstopiti bi moral že ob prvi novici debakla z arbitražo!Tipičen primer slovenske politične sramote zadnjih 24 let in višek njegovega izsiljevanja....Ob takih politikih bomo še nalsednjih 24 let v socialistični demokraciji...Za izselit se...

  • Tupamaros 07:35 27.julij 2015.

    Ko bi pred 25 leti upoštevali in uporabili smernice JJ glede Hrvaške bi bil ves ta cirkus okoli meje na kopnu in morju varno pospravljen, Komunisti ste že tretjič v zgodovini prodali ozemlje Slovenije. Prvič po II vojni, drugiič 1991 ...prikaži več in tretjič ko ste jih brez zaveze spustili v EU,Arbitražo je zamesil v Kosorco zaljubljeni Pahor. Toliko o državotvornosti komunistov.PS: Sedaj ste zasrali upam zadnjič.