Slovenija
200 ogledov

Erjavec o živčnih Hrvatih

Karel Erjavec Saša Despot
Mislim da to kaže, da je hrvaška stran zelo živčna in nervozna, pravi zunanji minister Karl Erjavec.

S temi besedami se je za Pop TV odzval na zadnje poteze sosedov, ki so v soboto ribarili v območju nadzora slovenske policije v Piranskem zalivu, ribiče pa so spremljali čolni hrvaške policije. Prišlo je tudi do več srečanj s slovensko policijo, na Hrvaškem trdijo, da so bila tri, slovenska stran govori o dveh. 

Meja v piranskem zalivu | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Že jutri popoldan bo Slovenija odposlala diplomatsko noto Hrvaški, v kateri bo Slovenija sosedo pozvala k uresničitvi odločitve arbitražnega sodišča v Haagu, ki je v četrtek določila mejo na morju in kopnem med državama. Sodišče je presodilo, da večina Piranskega zaliva pripada Sloveniji, določilo je tudi 2,5 navtične milje široko stično območje Slovenije z odprtim morjem.

Triglav mimo Savudrije

V hrvaških spletnih medijih so popoldan izpostavljali tudi to, da je mimo Savudrije proti Luki Koper plula slovenska vojaška ladja Triglav, kar so pri 24sata.hr vzeli za novo jasno provokacijo Slovenije v teh dneh, pa tudi kot dokaz, da je Slovenija imela prek hrvaških voda že doslej neoviran dostop do odprtega morja.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 19
  • Avatar praufo
    praufo 19:56 11.julij 2017.

    za pomiritev živcev bodo poslal photestno noto in hrhrhvati nam phrotestno noto, se pravi nabral si bomo not za eno pesmico, rešitve pa še vedno ne ... vsi samo nekaj pozivajo in mi bomo pozival in hrčki nas pozival in ...prikaži več spet isto ... če ne bo koraka, kjer bo zagrožena sila, ne bo efekta, pa naj se na popka mečejo s temi sranji

  • matermila 19:56 11.julij 2017.

    pa tudi kot dokaz, da je Slovenija imela prek hrvaških voda že doslej neoviran dostop do odprtega morja.No kaj pa se potem bunijo.Imeli smo ga prej in imamo ga zdaj.V čem je torej problem,hrčki?

  • Dixon 19:56 11.julij 2017.

    Čez pet mescev pa bomo mi živčni, ker še meja ne bo sprejeta.