Slovenija
27 ogledov

Erjavec – obraz leta

Z leve: Darko Krajnc, ki je letos slavil na spletu, ter Karl Erjavec in Katarina Žurnal24 main
Politični obraz. Po zaslugi SMS-sporočil in dopisnic slavil Karl Erjavec, na spletu najboljši Darko Krajnc.

“Verjetno so ljudje opazili, da sem leta 2010 preživljal težke čase, moral sem oditi iz vlade oziroma sem odstopil, pred menoj je tudi sodni postopek, vendar ne glede na to ljudje vidijo, da pošteno delam in se zavzemam zanje,” je predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec razmišljal o razlogih, zakaj so ga bralci revije Obrazi in nekaterih drugih revij družbe Delo Revije izbrali za politični obraz tega leta. 

Slavnostna prireditev, na kateri se je zbralo okoli sto obiskovalcev, med njimi nekateri politiki, je bila v hotelu Slon.  

Na spletu slavil Krajnc
Erjavec sicer ni bil absolutni zmagovalec Delove politične akcije, saj je prek spleta največ glasov prejel predsednik SMS – Zelenih Darko Krajnc, ki ga je voditelj večera Sašo Papp razglasil za spletni politični obraz leta 2010. “Očitno so mladi najbolj reagirali na najhitrejšo in njim najbolj domačo stvar,” je komentiral Papp in pojasnil, da so o končnem rezultatu odločali glasovi, ki so jih bralci poslali prek SMS-sporočil in dopisnic.  

 

Priznanje je kazalec, kaj ljudje v tem trenutku mislijo o naši politiki.
Karl Erjavec

Erjavec za Beli obroč
Tri tisoč evrov, ki so jih z glasovanjem zbrali bralci, je Erjavec podaril društvu Beli obroč. Delova akcija je bila letos namreč humanitarno obarvana; vsak izmed osmih finalistov (poleg Erjavca so bili to Zmago Jelinčič Plemeniti, Ljubica Jelušič, Darko Krajnc, Katarina Kresal, Borut Pahor, Lojze Peterle in Danilo Türk) je lahko izbral humanitarno organizacijo, ki ji bo ob morebitni zmagi namenil znesek. 

 

“Sto štirideset družin v prazničnem decembru čaka na pomoč in tudi ta znesek zelo prav pride,” se je ob tem zahvalila predsednica Belega obroča Vlasta Nussdorfer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.