Slovenija
57 ogledov

Erjavec: Pahor pretirava

Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop,  Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop, Foto: Dejan Mijovic
"To je pretirana reakcija," je potezo Boruta Pahorja označil Erjavec

Zunanje ministrstvo bo za vlado pripravilo poročilo o nepravilnostih v diplomatskem nadzoru, na podlagi katerega bo vlada sprejela ustrezen sklep, je po srečanju s premierjem Mirom Cerarjem dejal minister Karl Erjavec. Potezo predsednika republike Boruta Pahorja, ki je zadržal podpisovanje ukazov o veleposlanikih, je označil za pretirano reakcijo.

Zunanji minister Erjavec je v izjavi za medije po današnjem sestanku s premierjem pojasnil, da bo vlada o tem, ali se strinja z nadaljevanjem postopka imenovanja devetih veleposlanikov, razpravljala prihodnji petek. Kadrovska komisija je po njegovih besedah zanje dala pozitivno mnenje.

Pahor mu je rekel, da mu zaupa

Erjavec je tudi povedal, da se je v četrtek sešel s Pahorjem in da mu je ta zatrdil, da pri zadržanju imenovanja veleposlanikov ne gre za vprašanje zaupanja zunanjemu ministru, ampak da bi se rad prepričal o pravilnosti odločitve, da podpiše ukaze o imenovanju.

Vendar pa bi predsednik republike, če bi dvomil o katerem od kandidatov, lahko po besedah Erjavca tudi sam pridobil poročilo in ugotovil, ali gre za takšne nepravilnosti, da kandidat ne bi bil deležen njegovega zaupanja. Zato je Erjavec Pahorjevo reakcijo na izsledke diplomatskega nadzora označil za pretirano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • ginko 21:13 21.avgust 2015.

    Korel spokaj čimprej, ker si Sloveniji naredil ogromno škode. Spokajte pa tudi levaki na oblasti, ker niste v stanju voditi države kot se gre - banda!

  • Žvižgač 18:41 21.avgust 2015.

    Temu grgravčku vsi zaupajo od fizikalca Borata do odločnega Cmerarja in plod njihovega medsebojnega zaupanja pa dnevno doživljamo. U 3 PM vsi skupaj.

  • TOLAR 17:23 21.avgust 2015.

    Folk kdaj se bomo zbrali pa te levičarje in desničarje vn nesli iz prlamenta v DOB kamor spadajo vsi pa nehajte se prepirati z levičarji in desničarji ker so vsi isti nam se pa smejejo kako se kregamo !!!