Slovenija
617 ogledov

Erjavec pogorel na sodišču, umakniti bo moral pralni stroj

Karel Erjavec Saša Despot
Špela Pretnar je na sodišču premagala Karla Erjavca, ki bo moral s hodnika umakniti pralni stroj in omaro.

Nekdanja smučarka Špela Pretnar je zmagala v sporu s predsednikom Demokratične stranke upokojencev in zunanjim ministrom Karlom Erjavcem. Erjavec mora umakniti pralni stroj in omaro iz predprostora, ki ga deli skupaj s Pretnarjevo, je razsodilo Višje sodišče v Ljubljani.

O razsodbi višjega sodišča v tožbi 42-letne Pretnarjeve proti 55-letnemu ministru Erjavcu je v današnji izdaji poročal Dnevnik. Pretnarjeva je za časnik povedala, da mora Erjavec pralni stroj in omaro po sklepu sodnikov višjega sodišča umakniti v osmih dneh, zoper takšno odločitev pa ni več nobene pritožbe.

pretnar erjavec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pretnarjeva je proti Erjavcu vložila tožbo zaradi motenja posesti, saj je Erjavec pralni stroj in omaro na skupni hodnik namestil brez njene privolitve, motečih predmetov, ki jo ovirajo pri dostopu do stanovanja, pa ni umaknil niti po njeni prošnji.

V stanovanju živi Erjavčeva hči

Pretnarjeva je soseda Erjavčevih v zgradbi v Stari Ljubljani. V njej je včasih stanovala Erjavčeva mama, ki je stanovanje razdelila na dva dela, enega je odstopila sinu, drugega hčerki, ki je svoj del prodala in je zdaj v lasti Pretnarjeve, navaja Dnevnik. V delu, ki ga ima v lasti Erjavec, bivata njegova hči Ines Erjavec, na katero je vpisana dosmrtna služnost, in njen partner Uroš Hočevar. Pred stanovanjema pa je hodnik oziroma sporni predprostor, v katerega sta soseda Pretnarjeve namestila za njo moteči pralni stroj in omaro.

pralni stroj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Sodišče je pritrdilo Pretnarjevi, da zaradi pralnega stroja, ki stoji ravno nasproti njenih vhodnih vrat, težko dostopa do svojega bivališča, poleg tega stroj povzroča čezmeren hrup in vibriranje. Pretnarjevo je pri dostopu v stanovanje ovirala tudi omara, ki jo njeni sosedje uporabljajo za garderobo.

Tožbo vložil tudi Erjavec

Na sodni razplet čaka še tožba, ki jo je proti Pretnarjevi vložil minister Erjavec zaradi vznemirjenja lastninske pravice. Erjavec namreč trdi, da gre pri hodniku za predsobo njegovega stanovanja, zato bi po njegovem mnenju Pretnarjeva morala narediti svoj novi vhod skozi notranji atrij hiše. Stanovanje je sicer v prvem nadstropju spomeniško zaščitene stavbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • h3o 20:15 06.november 2015.

    tu vidim možnost zahrbtnega je*anja v glavo, namreč- špela je smučarka in je morala vsakič pred svojim stanovanjem malo ''vijugati''.

  • dragec 16:28 06.november 2015.

    Karrrči, Karrrči....?

  • Janez_53 14:19 06.november 2015.

    Gospod Erjavec je pa res kaveljc (ki pa je začuda še MINISTER)!!! Čudno, da Pretnarjevi ni predlagal, naj v stanovanje vstopa po lojtri skozi okno!