Slovenija
14 ogledov

Erjavec pred sodnika še dvakrat?

Žurnal24 main
Karl Erjavec upa, da bodo zaključni govori potekali v navzočnosti javnosti. Z Albinom Gutmanom naj bi pred sodnika stopila še dvakrat.

Nekdanji obrambni minister Karl Erjavec je pojasnil, da bo sodba predvidoma razglašena 4. aprila. Pričakuje, da bo oproščen obtožb, in upa, da bodo zaključni govori potekali v navzočnosti javnosti. Kot je poudaril, gre za prvi proces v svobodni Sloveniji, ki poteka za zaprtimi vrati, pa pri tem ne gre za ščitenje interesov otrok ali mladoletnikov.

Vse to gre bolj v smeri, kako zavlačevati postopek in kako prepričevati javnost, da gre za komplicirano zadevo, čeprav je povsem enostavna.
Erjavec o ponovnem zaslišanju ministrice Jelušič

 

Gutmanov odvetnik Emil Zakonjšek je  po obravnavi povedal, da vse kaže, da se postopek približuje koncu. Danes so prebrali listinsko dokumentacijo, sodnik pa si je pridržal še odločitev o nekaterih predlogih tožilstva, ki je med drugim predlagalo ponovno zaslišanje ministrice za obrambo Ljubice Jelušič. Po mnenju Zakonjška bodo ti predlogi zavrnjeni, tako da bodo 30. marca predvidoma že zaključni govori. Razglasitev sodbe bo kasneje.

Tožilstvo Erjavcu in Gutmanu očita nevestno delo v službi pri nakupu finskih oklepnikov, saj naj bi povzročila vsaj za 16,8 milijona evrov škode, zlasti z naročilom 25 neopremljenih osemkolesnih oklepnikov. Poleg tega jima tožilstvo očita, da sta od sprva načrtovanih 70 patrij, opremljenih s 30-milimetrskim topom, naročila le šest takšnih patrij. V obrambi očitke tožilstva ves čas zavračajo, saj škoda po njihovem mnenju ni nastala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.