Slovenija
3631 ogledov

Erjavec predal posle Toninu

primopredaja ministrstvo za obrambo RS Matej Tonin Karl Erjavec
1/12
Saša Despot
Novi obrambni minister je napovedal, da se bo še danes sestal s šefom kriznega štaba in civilni zaščito ter vse začetne aktivnosti podredil soočenju z novim koronavirusom.

Na ministrstvu za obrambo je danes potekala primopredaja poslov med dosedanjim in novim obrambnim ministrom, Karlom Erjavcem in Matejem Toninom. Tako dosedanji kot novi minister sta v izjavi poudarila, da je bila primopredaja poslov opravljena korektno in v skladu z navodili, Erjavec pa se je ob slovesu od slovenske politike in javnega življenja vsem tudi zahvalil za dobro sodelovanje v zadnjih 20 letih njegove politične kariere.

Novi minister za obrambo je medtem izpostavil oba sklepa s prve seje nove vlade premiera Janeza Janše. "Kot ste bili že seznanjeni, je vlada na prvi seji sprejela sklep, v katerem smo razrešili dosedanjo načelnico generalštaba (Alenko Ermenc, op. a.), prav tako pa je bil sprejet sklep, da se za novega direktorja obveščevalno-varnostne službe imenuje Andreja Osolnika," je dejal Tonin, ki se že danes posveča tekočim poslom.

primopredaja ministrstvo za obrambo RS Matej Tonin Karl Erjavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V tem trenutku ima namreč njegov resor zgolj eno prioriteto, in sicer soočanje z novim koronavirusom. "Po tej primopredaji takoj sledi sestanek s šefom kriznega štaba in civilno zaščito. O vseh nadaljnjih ukrepih boste seveda sproti in ažurno obveščeni," je zaključil novi minister za obrambo.

Vlada Janeza Janše je bila v državnem zboru potrjena v petek pozno zvečer. Slovenija je tako dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • fasader56 08:06 15.marec 2020.

    Je kaj jokal,pizdek???

  • maresem 15:11 14.marec 2020.

    Še en komunajzarski pezde, ki ne bo prebolel brce v rit.

  • Avatar Leon
    Leon 14:29 14.marec 2020.

    Erjavec je bil One man band ,vendar Tonin še tega ne obvlada !