Slovenija
69 ogledov

Erjavec šef letališča

Pavel Škofic je osem mesecev pred iztekom štiriletnega mandata odstopil z mesta Žurnal24 main
Lesce. Direktor Pavel Škofic odstopil.

Pavel Škofic, direktor leškega letališča, je nepreklicno odstopil z mesta direktorja in 15. junija zapušča letališče. Radovljiški občinski svet je za vršilca dolžnosti direktorja letališča imenoval Matjaža Erjavca, vršilca dolžnosti direktorja občinske uprave, in sicer do imenovanja novega direktorja oziroma za največ šest mesecev.

Škofičevo odločitev so spodbudili pritiski nanj zadnje leto, dokončno pa revizija, ki je ugotovila več nepravilnosti in sume kaznivih dejanj. “Dejstvo je, da sem zagotovo storil kakšno napako, toda nisem se okoristil in si neupravičeno prilastil niti stotina. Kljub revizijskemu poročilu bi lahko ostal, a glede na to, da upravnemu odboru (UO) letališča čez šest mesecev poteče mandat, je vprašanje, kako bi bilo z mojim imenovanjem,” je včeraj za Žurnal24 povedal Škofic in dodal: “Z odstopom sem olajšal življenje mnogim, kajti do zdaj sem bil glavni sovražnik letališča.”

Lani izguba, letos dobiček
Letališče je, kot je dejal Škofic, poslovalo z izgubo že od leta 1998, a so jo “namerno in uspešno prikrivali. Jaz sem prvi povedal, da izguba je.” Lansko leto je letališče končalo s 14 tisoč evri izgube, letošnje prve štiri mesece pa so imeli 13 tisoč evrov dobička. Škofic pravi, da s svojim odstopom daje možnost, da se nehajo ukvarjati z njim in se posvetijo temu, da letališče formalno pravno uredijo. Odločitve o tem, kaj bo počel v prihodnje, še ni sprejel, najverjetneje pa se bo spet posvetil inovatorstvu. Bojan Vidic, predsednik UO letališča, pa je menil, da bo treba postaviti nove temelje za delovanje letališča, in izrazil upanje, da ne bo prešlo v zasebne roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.