Slovenija
21 ogledov

Erjavec sestanek zapustil brez izjav; Pahor pri Türku

Karel Erjavec Saša Despot
Po "črni sredi" v državnem zboru Janković, Pahor in Erjavec ocenili trenutno situacijo. Pahor na sestanku s Türkom o "tekočih dejavnostih vlade v odhajanju in njenih nalogah v času oblikovanja nove vlade".

V vladnih prostorih je potekalo srečanje predsednikov Pozitivne Slovenije, SD in DeSUS-a, Zorana Jankovića, Boruta Pahorja in Karla Erjavca.

Erjavec je sestanek zapustil brez komentarja. Novinarjem je le dejal, da bo izjavo tudi v njegovem imenu podal Janković.

Janković je dejal, da so na sestanku ocenili trenutno situacijo. Dogovarjali so se o oblikovanju odbora, na katerem bi obravnavali zakone, ki jih je včeraj vlada poslala v proceduro.

O podpori niso govorili, prav tako se Janković ni izjasnil, ali bo še enkrat kandidiral za mandatarsko mesto, počakal bo na sestanke pri predsedniku države Danilu Türku.

Ne bo skrival sestankov

Dejal je, da sta se na sestanku z Janezom Janšo strinjala, da sodelujeta pri ključnih projektih. Čeprav so "zdaj v opoziciji, kot kaže", bodo ključne projekte podpirali.

Kar pa se tiče ostalih sestankov na kavah in čajih, je dejal, da se jih ne sramuje in jih ne namerava skrivati.

Odziv bi do sobote

Štiri desnosredinske stranke (SDS, Lista Virant, SLS in NSi) so sicer včeraj popoldan SD in DeSUS-u poslale svoj predlog koalicijske pogodbe. Po besedah predsednika SLS Radovana Žerjava odgovor pričakujejo relativno hitro, že danes ali v soboto.

Od odločitve DeSUS-a in SD je namreč odvisno, ali bo predsednik SDS Janez Janša sestavljal vlado, saj je SDS napovedala, da vlade ne bo sestavljala, če ne bo imela trdne večine.

Komentarjev 2
  • privat 12:06 17.januar 2012.

    erjavc pa je faca...kdo tebe sploh še hoče gledati?? ne verjami ženi..laže??

  • Klemen Zec 20:30 13.januar 2012.

    kakšen "hohštapler" je tale Žerjav, ogromno ima povedat, ne pove pa kdo mu vse skupaj narekuje, sramota pa tako gobcanje, da njegova stranka ne bo izneverila svojih volilcev, a misli, da je narod slep in gluh ?!