Slovenija
17 ogledov

Erjavec: Svetlik me ni prepričal

Erjavec je danes ponovil, da bi imela tožba za ničnost pogodbe s Patrio katastro Žurnal24 main
Sestanek med ministrom za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom in predsednikom DeSUS-a Karlom Erjavcem glede pokojninske reforme ni prinesel napredka.

"Pogovarjali smo se o pokojninskem zakonu in draginjskem dodatku," je današnji sestanek strnil Svetlik. Dogovarjanja tako še ni konec, naslednjič naj bi se srečali v petek.

Draginjski dodatek naj bi dobili socialno ogroženi, vlada naj bi bil pripravljena zanj odšteti 15 milijonov. Gre za enkratni draginjski dodatek.

A napor vladne strani je bil očitno zaman. Erjavec: "Reforme ne bomo podprli, minister me ni prepričal. Stališč nismo zbližali. Žal so upokojenci ujetniki javnega sektorja," je še dejal Erjavec.

Spomnimo, da je prvak DeSUS-a že večkrat dejal, da draginjski dodatek podpirajo, ampak ni pa to "del sistemske rešitve. Kaže zgolj, da je kriza upokojence res prizadela."

O pokojninski reformi bo tekla beseda tudi na današnjem rednem kolegiju predsednika vlade. Kakšen bo dnevni red, Erjavec ne ve, saj, kot pravi, "ti sestanki potekajo brez dnevnega reda".

S Pahorjem na ''štiri oči''
Tako prvak DeSUS-a Erjavec kot tudi premier Pahor sta popoldne sporočila, da se bosta o pokojninski reformi pogovorila še ''na štiri oči'', kdaj točno bo sestanek pa za zdaj še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.