Slovenija
13 ogledov

Erjavec: tožilka naj izobesi belo zastavo

Žurnal24 main
Sodišče je v zadevi Patria zaslišalo Miha Matka z ministrstva za obrambo. Kot je po zaslišanju povedal Erjavec, je priča potrdila, da je bil postopek nakupa oklepnikov Patria korekten, pogodba racionalna.

Po besedah Erjavca bi bilo najbolje, če bi tožilka Branka Zobec Hrastar izobesila belo zastavo. Priča Miha Matko, ki je bil vodja sektorja za opremljanje in je sodeloval kot pogajalec v projektnem svetu za nakup oklepnikov, je po besedah nekdanjega obrambnega ministra zgolj potrdil, da je bil nakup oklepnikov korekten. Podobno je že na prejšnji obravnavi povedala še ena priča tožilstva - izvedenec obrambne stroke Erik Kopač, je povedal Erjavec.

"Jaz sploh ne vem, zakaj me preganjajo," je poudaril nekdanji minister in opozoril, da bi se morala skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala raje ukvarjati z Vegradom in Hypo banko.

Erjavec ne razume, zakaj tožilka Branka Zobec Hrastar še vedno vztraja pri tem postopku. Ponovil je, da gre za politični konstrukt in da je bilo treba najti razlog za to, da je moral zapustiti mesto ministra za okolje.

Današnja obravnava sicer še ni končana, saj prisotni še berejo listinske dokaze. Neuradno pa naj bi prihodnji teden sodišče po zaključnih govorih tudi že sprejelo razsodbo.

Erjavcu in nekdanjemu načelniku Generalštaba Slovenske vojske Albinu Gutmanu tožilstvo očita nevestno delo v službi v postopku nakupa finskih oklepnikov Patria. Erjavec in Gutman naj bi, kot jima očita tožilstvo, v postopku nakupa oklepnikov Patria povzročila vsaj za 16,8 milijona evrov škode, zlasti z naročilom 25 neopremljenih osemkolesnih oklepnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.