Slovenija
83 ogledov

Erjavec županova desna roka

Matjaž Erjavec je dobri dve leti in pol po odhodu z mesta prvega moža blejske ob Žurnal24 main
Radovljica. Arhitekt Matjaž Erjavec je vršilec dolžnosti občinskega direktorja.
Gre za večjo občino, zato se bo treba spoprijeti z več problemi in jih rešiti.
Matjaž Erjavec

Uprava. Sedeminštiridesetletni Blejec Matjaž Erjavec, univerzitetni diplomirani inženir arhitekture, je včeraj prevzel vodenje radovljiške občinske uprave.

Do pravnomočnosti sklepa o izboru bo delo opravljal kot vršilec dolžnosti (v. d.), a za največ pol leta. Zdajšnji v. d. direktorja občinske uprave Nani Jauk (na občini ostaja kot vodja oddelka za splošne zadeve, op. a.) se mandat izteče ta teden, zato je začel Erjavec to funkcijo opravljati kot v. d. “Za direktorja bom imenovan takoj, ko se iztečejo upravni postopki,” je razložil, o svoji odločitvi za to funkcijo in nalogah, ki se jih bo najprej lotil, pa včeraj še ni želel govoriti.

Z Bleda v Radovljico
To je moj prvi delovni dan, vse bom pojasnil v naslednjih dneh,” je dejal in dodal: “Gre za večjo občino, zato se bo treba spoprijeti z več problemi in jih rešiti. So pa zadeve povsem drugačne, kot so bile na Bledu.” Erjavec je bil namreč v prvem mandatu zdajšnjega župana Janeza Fajfarja od maja 2007 do septembra 2008 direktor blejske občinske uprave.

Brez komentarja je bil včeraj tudi Ciril Globočnik, radovljiški župan, ki je Erjavca – ta je bil še pred razpisom njegov “favorit” – izbral na ponovljenem razpisu, na katerega se je prijavilo pet kandidatov. Ob izvolitvi za župana oktobra lani je Globočnik poudaril, da si želi ob sebi ljudi z izkušnjami, ki jim bo lahko stoodstotno zaupal, pri izbiri pa bo dal prednost stroki, ne politiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.