Slovenija
3786 ogledov

Ernest Petrič zavrnil ponudbo Marjana Podobnika

Marjan Podobnik Žurnal24 main
82-letni ustavni sodnik Ernest Petrič ne bo kandidiral za evropskega poslanca.

Nekdanji ustavni sodnik Ernest Petrič je zavrnil ponudbo Marjana Podobnika, da na listi SLS kandidira za evropskega poslanca. "S povabilom, da na listi SLS kandidiram za evropskega poslanca, sem bil zelo počaščen, a sem pretehtal vse razloge za in proti ter se odločil, da za to mesto ne bom kandidiral," je za Siol dejal Petrič.

"Stvar me je na neki način zanimala, saj je Evropa pred zelo zelo pomembnim obdobjem, v katerem bo tudi zelo pomembno, kdo bo v evropskem parlamentu. Stvar se mi je zdela zanimiva tudi zato, ker se je SLS odločila, da povabi nekoga zunaj svojega ozkega kroga," je dejal 82-letni Petrič, ki trenutno opravlja funkcijo svetovalca v kabinetu predsednika držav.

Na njihovi slisti tudi Kangler?

SLS, ki bi sicer na volitvah za Evropski parlament želela skupno listo z NSi, vendra ta ni zato, zdaj išče prepoznavna imena za listo na kateri bo sicer nastopila skupaj z Novo ljudsko stranko Franca Kanglerja, ki naj bi prav tako kandidiral.
Predsednik SLS Marjan Podobnik in prvak Zelenih Andrej Čuš pa bosta danes podpisala namero "vsestranskega sodelovanja". Skupaj naj bi nastopili tako na evropskih kot naslednjih državnozborskih volitvah.

Najverjetnejši nosilec liste bo evropski poslanec iz vrst SLS Franc Bogovič, ki je bil na zadnjih volitvah v Evropski parlament izvoljen na skupni listi NSi+SLS s preferenčnimi glasovi. 

 

Komentarjev 4
  • Lavdan 15:58 21.januar 2019.

    Morda je na Žalah kakšen kandidat za Marjana. Še dobro, da ni predlagal svojega tasta Omana. Na Jorasa sem skoraj pozabil, saj je še delujoč, čeprav se je zadnje čase malo umiril.

  • Avatar Leon
    Leon 14:46 21.januar 2019.

    Predsednik SLS Marjan Podobnik in prvak Zelenih Andrej Čuš pa bosta danes podpisala namero "vsestranskega sodelovanja".........Oh Andrej ,kaj ti je bilo tega treba ? Zopet boš plačal zapitek za neuspeh SLS .

  • Avatar Leon
    Leon 14:44 21.januar 2019.

    82-letni ustavni sodnik Ernest Petrič ne bo kandidiral za evropskega poslanca,ker ima udobno postlano pri Pahorju in povsod ima privilegije od zobarja do kletarja .