Slovenija
57 ogledov

Erste Bank kupila Diners Club

Predsednik SZS Tomaž Lovše si nordijsko SP želi pripravljati v Planici. (Foto: N Nik Rovan
Imetnik franšize Diners Club Slovenija po novem Erste Card Club.

Diners Club International bo poplačal dolgove družb Diners Club SLO in DC Finance do vseh trgovcev, in sicer z odkupom terjatev trgovcev ob pomoči bank financerk, ki zbirajo plačila imetnikov kartic. Novi lastnik franšize Diners Club Slovenija je Erste Card Club, ki je del skupine Erste Bank.

Kot so sporočili iz Unicredit banke Slovenija, morajo vsi imetniki kartic nadaljevati z odplačevanjem dolgov z naslova porabe po karticah.

Novi lastnik franšize, Erste Card Club, bo po pridobitvi licence s strani Banke Slovenije ponudil nove Diners Club storitve trgovcem in imetnikom kartic, kar naj bi se zgodilo v kratkem.

Sporazum med deležniki je podprla Banka Slovenije, pozdravlja pa ga tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Spomnimo, da je Banka Slovenije 14. maja sprejela odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzela dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev, Diners Club Slovenija pa je moral z opravljanjem plačilnih storitev prenehati 17. maja. Družba je morala tako blizu 80 tisoč imetnikom plačilnih kartic onemogočiti njihovo nadaljnjo uporabo za izvrševanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot drugod.

Komentarjev 2
  • slajan 18:51 20.junij 2013.

    Da ni slučajno denar namenjen kot del kupnine za Mercator. Todorič in Lovše sta namreč "burazera".

  • Lavdan 18:28 20.junij 2013.

    In česa se bo oprijel debeluharček. Bog ve koga bo doletel njegov naslednji nateg.