Slovenija
12 ogledov

Erste začela s poplačilom dolga Dinersa

Tomaž Lovše Diners International intervju Dejan Mijović
Erste bank je začela z odplačilom dolga Diners Cluba Slovenije, d. o. o., in DC Financ, d. o. o., do trgovcev.

Trgovcem že pošiljajo dokumentacijo, ki jo morajo izpolniti in podpisati, da bi prejeli poplačilo dolga. Po prejemu podpisanih dokumentov, ki vključujejo tudi dogovor z Erste Card Clubom, d. o. o., z novim franšizojemalcem za diners kartico v Sloveniji, pa se bo v najkrajšem možnem času začelo izplačilo dolga trgovcem. Nov dogovor med trgovci in Erste Card Clubom, d. o. o., vsebuje enake pogoje, kot so veljali pred tem, so sporočili iz Erste.
 
"Naši predhodni pogovori s trgovci so bili zelo pozitivni in verjamemo, da nam bodo podpisano dokumentacijo v najkrajšem času vrnili, saj bodo tako plačila dolga lahko stekla, kot to določajo pogoji, zapisani v dokumentaciji. Ob tem poudarjamo, da bomo v prihodnje vsa plačila trgovcem izvedli pravočasno in v celoti skladno z določbami sporazuma in ugledom, ki ga uživamo kot ena od desetih najbolj uspešnih Dinersovih franšiz na svetu," je povedal Željko Menalo, direktor Erste Card Cluba, d. o. o.

Dolgove bodo vrnili vsem trgovcem

Glede na dogovor med trgovci, Diners Clubom International in konzorcijem bank, ki bo omogočil Diners Clubu nadaljevanje poslovanja v Sloveniji, se bodo dolgovi družb Diners Club SLO, d. o. o., in DC Finance, d. o. o., vrnili vsem trgovcem brez zamudnih obresti prek Diners Cluba International, in sicer na osnovi prijavljenih terjatev trgovcev in s podporo bank UniCredit Banke Slovenije, d. d., ki zbira dolg imetnikov kartic, in Hypo Alpe-Adria-Bank, d. d.
 
"Z začetkom postopka za odplačilo dolgov trgovcem še pred prejemom uradne licence od Banke Slovenije želimo pokazati naše zaupanje in predanost načelom preglednega in poštenega sodelovanja z našimi partnerji. Naš cilj je uspešno poslovanje in konkurenčna ponudba, s čimer želimo postati pomemben dolgoročni igralec na slovenskem trgu," je še dejal Menalo.

Komentarjev 3
  • feferon 12:44 26.avgust 2013.

    Če hočeš, da ti vrnejo denar moraš podpisat, da se odrekaš zamudnim obrestim in tožbam. Malo morgen...

  • hubertfast 13:05 24.julij 2013.

    Kdaj bo pa Lovše vrnil, kar je iz Dinersa pobral ven? A ga čaka Dob?

  • ennanova 13:55 23.julij 2013.

    Papež, Bavčar & drugi za prenovo svetaKaj imajo skupnega slovenska vlada, Bavčar &Co;, ter papež?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1091-papez-bavcar-a-drugi-za-prenovo-sveta