Slovenija
24 ogledov

ESS o upravljanju s kapitalskimi naložbami

delavec tovarna proizvodnja bobo Žurnal24 main
Člani Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) danes nadaljujejo sejo iz preteklega tedna in med drugim obravnavajo nov koncept upravljanja s kapitalskimi naložbami države in program ukrepov za spodbujanje gospodarstva.

Pri upravljanju s kapitalskimi naložbami države je finančno ministrstvo pripravilo nov koncept, po katerem bi država vse svoje naložbe združila v novo delniško družbo Državni premoženjski holding.

Ta bi prevzel vse naložbe in obveznosti Slovenske odškodninske družbe, Kapitalske družbe in DSU ter nadomestil Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN). Naložbe bi razdelili na portfeljske, strateške, naložbe za prestrukturiranje in prodajo ter na nepremičninske naložbe.

Tudi o negotovih oblikah zaposlitev

Na dnevnem redu je tudi razprava o spodbujanju gospodarstva. Vlada s predlogi, ki jih je v zadnjih tednih poslala v državni zbor, predvideva spremembe za bolj konkurenčno poslovno okolje, med njimi znižanje davka od dohodkov pravnih oseb ter davčne olajšave za investicije ter za raziskave in razvoj.

ESS bo v nadaljevanju seje, na kateri je pretekli teden že obravnaval ukrepe aktivne politike zaposlovanja in spremembe pri preprečevanju dela na črno, na predlog sindikatov razpravljal tudi o negotovih oblikah zaposlovanja mladih in o izvajanju zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.