Slovenija
22 ogledov

EU bo okrevala počasneje od ZDA

Zaradi manjše prožnosti evropskega gospodarstva bo to okrevalo počasneje kot ameriško, ocenjuje prvi mož IMF Dominique Strauss-Kahn.

EU se je krizi upirala precej dobro, razlog pa je v manj prožnih evropskih gospodarstvih, ki se niso hitro krčila, je ob robu obiska na Poljskem pojasnil Strauss-Kahn. Iz istega razloga pa bo okrevanje v EU obenem trajalo precej časa.

"Zaradi počasnega okrevanja bo dejanska rast v Evropi okoli odstotka, 1,5 odstotka, mogoče nekaj več, ampak ne preveč," je ocenil in dodal, da to ni dovolj. Nizka rast v Evropi pomeni višjo brezposelnost.

Navedel je, da od veliko ljudi sliši, da je kriza "za nami", a se s tem ne strinja. Meni, da je za nami verjetno le finančna kriza. Vendar pa so tukaj socialne posledice krize in dokler bo brezposelnost naraščala, ne bo mogoče reči, da je kriza končana, je ocenil prvi mož IMF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.