Slovenija
49 ogledov

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2017

EU projekt
1/16
SVRK
»Leta 2015 sem bila brezposelna in sem iskala možnosti, kam bi se lahko vključila, da bi si nabrala več izkušenj,« tako svojo zgodbo začenja Polona, ki je prek programa Evropskega socialnega sklada tudi prišla do zaposlitve.

To je samo ena od več kot 5700 zgodb, ki smo jih v Sloveniji spisali s pomočjo evropskih sredstev. Slovenija zaključuje programsko obdobje 2007–2013 kot ena najuspešnejših držav članic EU na področju izvajanja evropske kohezijske politike. Skupaj smo uresničili preko 6 milijard evrov naložb na področjih krepitve razvojnih potencialov, okoljske in prometne infrastrukture ter razvoja človeških virov. Samo Evropski socialni sklad, ki je 25. marca praznoval 60 let delovanja, je v zadnjih desetih letih pomagal skoraj 760.000 ljudem v Sloveniji na področju zaposlovanja, izobraževanja, prijazne javne uprave in na drugih področjih. Prav zato želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kot organ upravljanja za evropske strukturne in Kohezijski sklad, nekaj teh projektov predstaviti tudi na dnevih odprtih vrat EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2017, ki se bodo odvili 9. in 10. junija 2017. 

Takrat bodo dobili možnost predstavitve projekti, ki bodo v okviru glasovanja na spletni strani  prejeli največ glasov. Glasove zbirajo do 8. maja, na dan Evrope 9. maja pa bodo razglasili regijske zmagovalce z največ prejetimi glasovi.

Gre za odlične zgodbe ljudi, organizacij, podjetij in drugih, ki jih podpiramo s sredstvi Evropskega socialnega sklada, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Kohezijskega sklada in so Sloveniji prinesle mnoge uspešne zgodbe, številnim ljudem pa lepšo prihodnost.

Slovenija je bila med osmerico tistih držav, ki jim je še pred uradnim zaključkom programskega obdobja uspelo izkoristiti maksimalno kvoto sredstev – 95 odstotkov od dobrih štirih milijard evrov. Z njimi smo sofinancirali zelo raznolike projekte in programe številnih prejemnikov od državnih institucij, občin in podjetij, do različnih prejemnikov s področja šolstva, sociale, kulture, športa itd. Od rezultatov pa imamo koristi mi vsi (podrobneje o rezultatih tukaj).

Uspešni projekti, ki Sloveniji prinašajo dodano vrednost, državljanom pa zaupanje v njihovo upravljanje, so naš ključni cilj tudi pri izvajanju evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Do leta 2023 ima Slovenija na voljo dobre 3 milijarde evrov razpoložljivih evropskih sredstev, s katerimi smo do sedaj podprli več kot 190 projektov, programov ali javnih razpisov v skupni vrednosti skoraj 940 milijonov evrov, ki imajo skupni cilj: rast in nova delovna mesta. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.