Slovenija
8 ogledov

EU za 70% nižje cene klicev

Cene klicev med različnimi operaterji so sedaj zelo dragi. Evropska komisija si Žurnal24 main
Evropska komisija želi znižati cene klicev med različnimi mobilnimi omrežji.

Evropska komisija je objavila smernice, ki naj bi pomagale pri oblikovanju zakonov, ki bi uskladili cene za zaključevanje telefonskih klicev v EU. Te se sedaj gibljejo od dveh centov na Cipru, do osemnajstih centov v Bolgariji. Grosistične cene, to so cene, ki si jih med seboj za gostovanje zaračunavajo ponudniki mobilne telefonije pa so, ko so povedali predstavniki Evropske komisije, tudi do devetkrat višje, kot tiste v fiksnih omrežjih.

Viviane Reding, evropska komisarka za informacijsko družbo in medije, je povedala, da so uporabniki tisti, ki plačajo te razlike med cenami v različnih državah.

Mobilni operaterji imajo do leta 2011 da svoje cene prilagodijo novim regulacijam. To naj bi po mnenju Evropske komisije klice med različnimi omrežji pocenilo do 70%.

Predstavniki mobilne industrije so se temu predlogu že uprli. Pravijo, da se bodo operaterji novim pravilom in cenam težko prilagodili ter da bodo zato potrošniki na koncu plačali še več za klice med različnimi operaterji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.