Slovenija
4438 ogledov

Evakuacija ljudi z domov zaradi nevarnosti

Zemeljski plaz v Gorjah pri Cerknem Žurnal24 main
Zaradi močnih padavin se je sprožil zemeljskih plaz, ki ogroža domove.

Nočno neurje je veliko škode povzročilo na Gorenjskem. V kranjskogorski občini se je zaradi obilnih padavin v vasi Belca sprožil plaz, zato so evakuirali 36 prebivalcev iz tistih hiš, ki jih plaz še vedno ogroža.

Kot je za STA povedal namestnik poveljnika Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid, zaenkrat ljudem še ne dovolijo do njihovih hiš, šele po oceni geologa pa bo jasno, kako bodo plazoviti teren lahko zaščitili pred nadaljnjim drsenjem.

Šmid je povedal še, da je zaradi različnih vzrokov ostalo brez elektrike 626 gospodinjstev, vendar so delavci Elektra Gorenjska na terenu in odstranjujejo napake.

V neurju veliko dela za policiste, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj. V ponedeljek zvečer in ponoči so se gorenjski policisti odzvali na 25 dogodkov, ki so bili povezani s stanjem in prevoznostjo cest. Ovire na cesti je povzročala meteorna voda, razlivanje rek na cesto, nanosi peska in kamenja, zaliti podvozi in ceste, podrta drevesa, veter pa je na cesto nanašal tudi listje, veje in druge stvari. Ob nastanku ovir so policisti na krajih urejali promet in preprečevali trčenja.

Na gorenjskih cestah se še lahko pojavijo manjše ovire, predvsem manjše veje in kamenje, veliko je listja, ceste pa so mokre in zelo spolzke. Policija zato svetuje, naj vozniki vozijo zelo previdno, s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji, izogibajo naj se prehitevanja drugih vozil.

*Fotografija je simbolična.

Dež Napoved Slovenija Takšno bo vreme za praznike in prihodnji vikend Razburkano morje Vreme Svet Dramatično reševanje 18-letnega dekleta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice