Slovenija
46 ogledov

Evropa le sprostila denar za Stožice

stadion stožice, nogomet Nik Rovan
Začasno blokirana evropska sredstva v višini 6,4 milijona evrov, ki jih je prek razpisa prejšnje ministrstvo za šolstvo in šport namenilo Mestni občini Ljubljana za gradnjo športnega parka Stožice, bodo vendarle nakazana Sloveniji.

Evropska komisija je namreč spomladi zaradi poročanja medijev o domnevnih nepravilnostih pri stožiškem projektu od ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo zahtevala natančne informacije o projektu in razpisu.

Po preučitvi se je komisija odločila, da so sumi o nepravilnostih ovrženi, zato bo Sloveniji povrnila sredstva, poroča današnji Dnevnik.

Spomnimo: razpis, ki ga je v času vlade Boruta Pahorja objavilo ministrstvo, pristojno za šport, je zbujal sume o domnevnih nepravilnostih po tem, ko je vsa sredstva prejel projekt Stožice oziroma Mestna občina Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića.

Na isti razpis se je takrat prijavila tudi koprska občina, prav tako z nogometnim stadionom, a je bila neuspešna, zaradi česar se je pritožila upravnemu sodišču, a Koprčani tudi s tem niso uspeli.

Komentarjev 1
  • lolek4321 23:00 09.avgust 2012.

    Vaš komentar je bil odstranjen zaradi neprimerne vsebine. Uredništvo