Slovenija
70 ogledov

Evropski denar za Preddvor

Postavitev igral pred vrtcem Storžek je ocenjena na 22 tisoč evrov. Polovico den Žurnal24 main
Projekti: ureditev tematskih poti, postavitev otroških igral, spoznavanje vaških običajev.

Občina Preddvor je pridobila evropska sredstva za izvedbo petih projektov, katerih skupna vrednost je ocenjena na 67 tisoč evrov. Posamezni projekti se bodo v 50 oziroma 80 odstotkih sofinancirali s sredstvi Leader, preostalo bo prispevala občina. "Nekaj denarja smo že dobili; z njim smo plačali projekte in študije, zdaj pa je potrebna še izvedba," je povedal župan Miran Zadnikar.

Kateri so bili uspešni
Uspešni so bili s projektom opreme tematske poti Sveti Lovrenc–Bašelj, za katerega že imajo dokumentacijo, čaka pa jih še nekaj manjših del. Za pot po parku gradu Dvor so pripravili dokumentacijo in so tako korak bližje ureditvi gradu in okolice, pred vrtcem Storžek pa bodo postavili igrala.

V sklopu spoznavanja vaških običajev so se odločili za študijo oblačilne in kulturne dediščine, običajev, hrane ter življenja na dvoru v času življenja pisateljice in pesnice Josipine Urbančič Turnograjske. Za Folklorno društvo Preddvor pa bodo pripravili analizo in študijo oblačilne kulture na območju Preddvora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.