Slovenija
26 ogledov

Evropski milijoni bodo odleteli

stajerska 12.05.11., urgentni center, maribor, foto:  ukc maribor UKC Maribor
V Mariboru se obeta še tretji razpis, v Celju so že začeli gradnjo.

Projekt gradnje mariborske urgence je tik pred tem, da pade v vodo. Ministrstvo za zdravje bo namreč razpis objavilo še tretjič, a osem evropskih milijonov, ki bi pokrili pol naložbe, je treba počrpati do konca prihodnjega leta. "Že zdaj bi bilo zelo težko do konca prihodnjega leta izvesti vsa gradbena dela in izstaviti račune," je pesimističen direktor UKC Maribor Gregor Pivec.

Drugi razpis je namreč propadel, saj ministrstvo v neposrednih pogajanjih z GH holdingom in Tamesom ni našlo skupnega jezika, saj niso dovolj znižali cene. "To je popolna neresnica. V zapisniku piše, da smo se v pogajanjih uskladili okoli cene, to je 14 milijonov evrov bruto," pravi direktor GH holdinga Blaž Miklavčič. Trdi, da gre za "nateg", saj so v ponedeljek oddali novo ponudbo, sklep o njihovi izločitvi pa je datiran tri dni prej. Napoveduje, da bodo pravico iskali na sodišču.

V Celju pa so urgenco začeli graditi. Naložba bo stala 9,6 milijona evrov (od tega dobrih šest milijonov evrov evropskih sredstev). Ko bo zgrajena, bo imela celjska urgenca, ki na leto sprejme okrog sto tisoč pacientov, trikrat več prostora kot zdaj.

Komentarjev 1
  • ako 23:01 12.november 2013.

    Javni razpisi so pri nas burleska! Ponavadi vnaprej izbrani izvajalec del pridobi še nekaj konkurenčnih ponudb z dogovorjenimi cenami in posel je sklenjen, saj je vnaprej izbrani najboljši. Če pa se kdo pojavi nepričakovn, pa sledijo pritožbe in igra se nadaljuje....