Slovenija
22 ogledov

Evropski milijoni za dvorani

Podmežakla Anže Petkovšek
Prenove. Jesenice in Koper le do denarja, 
Ljubljana lovi zadnje roke.

Evropski sklad za regionalni razvoj bo za prenovi športnih dvoran Podmežakla in Bonifika, ki bosta septembra gostili evropsko prvenstvo (EP) v košarki, namenil 4,2 milijona evrov; skupna vrednost projektov je 10,8 milijona. Gospodarsko ministrstvo je včeraj izdalo odločbi o sofinanciranju, zdaj pa morata občini Jesenice in Koper še skleniti pogodbi o sofinanciranju z ministrstvom za šport. Kdaj se bo to zgodilo in kdaj bosta občini denar dobili, bodo na ministrstvu povedali danes.

V dvoranah več sedežev

Podmežakla bo po prenovi (razen na hokejskih tekmah) sprejela 5.500 obiskovalcev, tisoč več kot zdaj. Prenovili bodo tudi streho in fasado ter med drugim uredili razsvetljavo, dvigala ter pomožne in VIP-prostore. Projekt je vreden osem milijonov evrov, od tega bo tri milijone prispevala EU, dobrega pol milijona država in fundacija za šport, drugo pa občina.

Za prenovo Bonifike, ki bo stala 2,8 milijona evrov, bo EU dala 1,2 milijona, država in fundacija okoli 350 tisoč, drugo pa občina. Posodobili bodo energetski sistem, uredili ozvočenje in razsvetljavo, zamenjali stole in povečali njihovo število ter nabavili opremo. Izvajalca za to so že izbrali, medtem ko so ustavili javno naročilo za gradbenega izvajalca. Ta bi moral obnoviti pročelje, urediti okolico ter prenoviti garderobe in sanitarije. Na občini verjamejo, da bodo izvajalca izbrali aprila in dela končali do konca julija. Načrte jim lahko prekrižajo morebitne pritožbe na državno revizijsko komisijo, ki bi lahko postopek podaljšale za dva meseca.

Enako težavo bi lahko imeli v Ljubljani, kjer bodo javni razpis za gradbinca, ki bo prenavljal Halo Tivoli, predvidoma objavili danes. Izbrati ga morajo do konca aprila, saj je začetek prenove predviden maja. Do konca aprila morajo podpisati tudi pogodbo z ministrstvom za šport, če želijo tako kot Jesenice in Koper dobiti evropski denar za prenovo. Ta mora biti končana do sredine avgusta, 20 dni pred začetkom EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.