Slovenija
135 ogledov

Ex-šef podmladka bi tožil SDS

Gregor Horvatič (Foto: SDM) Žurnal24 main
Minus. Horvatič trdi, da je 30 tisočakov dolga podedoval in zanj povedal Janši.

"Resno sem začel razmišljati o tožbi," pravi Gregor Horvatič, bivši predsednik SDM, podmladka SDS. Zanika informacije SDS, da naj bi jo njegova ekipa iz podmladka oškodovala za 50 tisočakov.

Janši za dolg povedal sam
"Podmladek ni goljufal matične SDS, nihče iz nekdanjega vodstva SDM ni sodeloval pri kakršnikoli finančni prevari. Naročilnice so last SDS in kritje je zagotavljala SDS, saj SDM svojega računa nima," trdi Horvatič.

Daljša pojasnila Gregorja Horvatiča na očitke SDS si lahko preberete tukaj.

Njegovo plat zgodbe smo iskali že pred dnevi, ko smo za dolg, ki naj bi ga zakrivil, izvedeli od SDS. Takrat ni želel sodelovati. Nam je pa pozneje prek elektronske pošte sporočil, da naj bi imeli zaradi našega pisanja težave on, njegova družina in prijatelji.

Pravi, da je bilo 30 tisočakov minusa na računu že takrat, ko je prevzel vodenje SDM, a se "s podedovanim minusom na računu SDM ni ubadal prav nihče".

SDS to zanika, češ da naj bi bilo teh 30 tisočakov saniranih. Računovodstvo podmladka vodijo v SDS, a Horvatič pravi, da je predsedniku SDS Janezu Janši za dolg povedal sam. To ga je, trdi, presenetilo. Dodaja: "Zdaj me preseneča to, da se takrat prav nihče v SDS ni odzval." Prepričan je, da ima Janša v SDS "veliko stvari pod nadzorom, vsega zagotovo ne. Kar precej stvari izve prepozno ali na zavajajoč način."

Janšo čakal dva meseca
Horvatiču že ob izvolitvi na mesto predsednika SDM Janša ni bil naklonjen, imel naj bi svoje favorite. Priznava: "Že na začetku mandata sem imel težave pri komunikaciji z njim. Potreboval sem dva meseca, da sem dobil možnost sestati se z njim."

Pravi, da ostaja v politiki, o SDS pa: "Od stranke, katere vrednote naj bi bile demokracija, pravičnost in poštenost, nisem pričakoval, da bo sodelovala pri takšnih nečednostih in delovala tako – kar po domače."


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.