Slovenija
25 ogledov

Facebook, kdo bo tebe ljubil?

Luka Dekleva, namestnik odgovornega urednika časnika Žurnal24 in tednika Žurnal. Žurnal24 main
Pred volitvami naši politiki z izjemo Kresalove in Lukšiča slabo izkoriščajo internet.

Ena proti nič za desno sredino je rezultat preverjanja ne le ponavljanja, ampak tudi organiziranosti in osveževanja podatkov na Facebooku. Katarina Kresal iz LDS prva, Igor Lukšič (SD) drugi, nato dolgo nič.

Trojna škoda
Volilci želimo vedeti, kaj počno vsi naši politiki, s kom se družijo, na zemljevidu preveriti, kam potujejo, čutiti, kako razmišljajo, kritično ocenjevati, katere fotografije so jim ljube.
Pa ne moremo. Škoda, da nas ropajo teh občutkov, ker bodisi tega ne počno bodisi se pristnosti njihove spletne strani ne da preveriti, kot denimo v primeru premierja Janeza Janše. In čeprav imajo politične stranke volilne štabe, računalničarje, razne medijske in osebne svetovalce ter svetovalce za odnose z javnostmi, se volitve na njihovem osebnem profilu Facebooka ne poznajo. Dvojna škoda.

 
 

Ena proti nič za desno sredino je rezultat preverjanja ne le pojavljanja, ampak tudi organiziranosti in osveževanja podatkov na Facebooku. Katarina Kresal iz LDS prva, Igor Lukšič (SD) drugi, nato dolgo nič.

Luka Dekleva

 
Če te ni na internetu, ne obstajaš, je bil rek, ki je veljal do pojava Facebooka, kralja med spletnimi skupnostmi. Že leta pa velja pravilo, da je osveževanje vsebine edino in Nujno z veliko začetnico. Od 15 znanih političnih osebnosti dve tretjini sicer živita v Facebooku, a z bedno vsebino in zaostalim osveževanjem. Kaj mi kot volilcu pomaga, če na Facebooku najdem svojega kandidata, pa o njem ne izvem ničesar novega. To še posebno velja za vse tiste veljake in stranke, ki želijo mlade oziroma se z mladimi v svojih vrstah že hvalijo. Trojna škoda in znak za alarm. Splet in Facebook sta realnost in konkurenčna prednost za leve, desne, sredinske, rdeče, črne, zelene in vse vmes. Brez izjeme. Kje ste?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.