Slovenija
15 ogledov

Facebook "kopira" Twitter

Facebook združuje uporabnike z vsega sveta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Facebook nadaljuje s prenovo sistema. Zdaj omogoča, da izberete kategorije posodobitev za osnovne informacije, statuse, fotografije, videe in igre.

Po novem lahko uporabniki sledijo tudi posodobitvam statusov tistih, s katerimi niso prijatelji – vidni so sicer le statusi, ki so javno dostopni (torej vsem, ne le prijateljem določene osebe). Če želite objave narediti dostopne vsem uporabnikom tega socialnega omrežja, pod svojo profilno sliko kliknite na Subscriptions in omogočite to funkcijo. S funkcijo Subscribers lahko določite, da vas Facebook obvesti, ko vam nekdo na ta način začne "slediti" (in mu vi to omogočite). Podjetje zatrjuje, da bo tako enostavneje filtrirati in prejemati uporabnikom zanimive objave, izločili pa boste nezanimive. Prav tako lahko spremljate od nekoga le statuse, ne pa tudi objavljene fotografije ali videoposnetke.

Ta možnost bo verjetno posebej zanimiva za spremljanje javnih oseb, saj jim bodo lahko uporabniki po novem lahko sledili, ne da bi postali njihovi prijatelji. S tem se je Facebook precej približal Twitterju, so prepričani številni strokovnjaki in dodajajo, da sta prav Twitter in Google+ navdihnila Facebook za spremembe v zadnjem času. Kmalu naj bi Facebook predstavil še nekakšen servis za glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.