Slovenija
23 ogledov

Facebook preprečuje kopiranje baze prijateljev

Profil Marka Zuckerberga, ustanovitelja Facebooka, na Google Plus. Google Plus
Po pojavu Google+ navdušenec razvil dodatek, ki izvozi e-naslove Facebook prijateljev. Te lahko potem uvozite na Googlovo družabno omrežje. Dodatek je Facebook že onemogočil. Pomembno odločitev mora sprejeti tudi Apple.

"Facebook se zelo trudi preprečiti izvoz vaših prijateljev. Danes so začeli z odstranjevanjem e-poštnega naslova iz profila, tako da dodatek mnogim ne bo deloval," je zapisal razvijalec dodatka Mohamed Mansour.

Gre sicer za dodatek h Googlovemu brskalniku Chrome, ki na Facebook doda nov gumb Export friends! (Izvozi prijatelje.)

Da je uporaba takega dodatka v nasprotju s pogoji uporabe Facebooka, pa opozarjajo pri spletnem časopisu Cnet.

Ob prijavi na Facebook se namreč strinjate, da podatkov o uporabnikih ne boste zbirali in da do Facebooka ne boste dostopali prek raznih avtomatiziranih orodij, kamor bi lahko šteli tudi omenjeni dodatek.

Na Google+ tudi Zuckerberg

Isti časopis je tudi prišel do zaključka, da si je profil na Google+ že naredil tudi ustanovitelj Facebooka, 27-letni milijarder Mark Zuckerberg. Čeprav na profilu, ki velja za pravega v množici lažnih, ni objavil še ničesar, ga je v svoje kroge uvrstilo že skoraj 30 tisoč ljudi. Šef Googla Larry Page je na svojem omrežju sicer zbral šele slabih 20 tisoč "zasledovalcev".