Slovenija
28 ogledov

Facebook proti Googlu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Facebook se povezuje z Microsoftom in Skypom. Vse za boljše povezovanje uporabnikov. Z združitvijo bi lahko ogrozili prvo mesto Googla med iskalniki.

S povezavo Microsofta in Facebooka naj bi postalo iskanje po internetu bolj osebno. S pomočjo Microsoftovega iskalnika Bing bodo lahko uporabniki Facebooka videli, katere stvari so všeč njihovim prijateljem.

 

Partnerstvo Microsofta in Facebooka bo povzročilo premik iskanja z Googla na Bing. Za velike uporabnike Facebooka je 'socialno iskanje' privlačno in mnogi bodo zaradi tega prešli na Bing za vsa iskanja. Ne le da Google izgublja uporabnike, izgublja mlade uporabnike.
Ezra Gottheil, analitik

 

Združitev Facebooka in Microsofta predstavlja do zdaj največjo grožnjo Googlovemu iskalniku. "Bing je bil veliko razočaranje," položaj opisuje Zeus Kerravala, analist pri Yankee Group Research. "Ljudje imajo raje Google kot Microsoft, a imajo tudi raje Facebook kot Google. Če bo z združitvijo uporaba Facebooka boljša, bi se lahko uporabniki obrnili stran od Googla."

Google konkurenco pozdravlja in jo razume kot dodatno spodbudo za boljše delo. Po nekaterih informacijah naj bi se tudi Google pripravljal na vstop na področje socialnih omrežij. Z Google Me, kot naj bi poimenovali svojo socialno mrežo, naj bi skušali konkurirati Facebooku. Dosedanji Googlovi poskusi na tem področju niso bili uspešni. Google Wave so avgusta preprosto ukinili, neuspešen pa je tudi Google Buzza.

 

Sodelujemo s podjetji, kot je Skype, da vam olajšamo iskanje prijateljev vsakič, ko se želite povezati
Ethan Beard, direktor razvoja pri Facebooku

 

Zastonj klici
Povezava Facebooka in Skypa bo olajšala klice in videoklice med uporabniki socialnih omrežij. Uporabniki bodo lahko tako kar prek Skypa posodabljali in spremljali svoj Facebook profil. Imenik, ki ga imajo na Facebooku, bodo lahko uporabljali v Skypu. Svoje Facebook prijatelje bodo lahko klicali in jim pošiljali sporočila neposredno na mobilne in stacionarne telefone. Vsi, ki imajo tako Facebook kot Skype profil, bodo lahko opravljali zastonj klice na Skypu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.