Slovenija
28 ogledov

Facebook skozi 3D-očala

Štiri milijone virtualnih artiklov je na voljo prek spletne strani IMVU. Žurnal24 main
IMVU. 3D-družabno omrežje ima že 40 milijonov registriranih uporabnikov.

Družabno omrežje. Spletni portal IMVU bi lahko imenovali kar 3D-Facebook. Čeprav je na voljo že od leta 2004, je množično prepoznaven šele v zadnjem času. Njihov slogan se glasi: Pobegnite v IMVU.

IMVU-kraljestvo se veča
Rast IMVU-prebivalstva je superhitra, saj imajo že več kot 40 milijonov registriranih uporabnikov in šest milijonov posameznih obiskov na mesec. To 3D-družabno omrežje je ustvaril Will Harvey, ki sicer razvija videoigre.

IMVU v številkah
Uporabniki. Registriranih je 40 milijonov. Posamezniki. Šest milijonov obiskov na mesec. Dobiček. Na mesec se obrneta dva milijona dolarjev. Družabno omrežje. Spletni portal IMVU bi lahko imenovali kar 3D-Facebook. Čeprav je na voljo že od leta 2004, je množično prepoznaven šele v zadnjem času. Njihov slogan se glasi: Pobegnite v IMVU.

IMVU se lahko pohvali, da ima na voljo več kot štiri milijone virtualnih artiklov, ki jih je ustvarilo več kot sto tisoč oblikovalcev. Na mesec se prek portala IMVU obrne dva milijona dolarjev, 90 odstotkov denarja ustvarijo prav s prodajo teh artiklov, s katerimi pa ne služi samo IMVU, temveč tudi uporabniki. Od novembra leta 2007 na čelu portala kot generalni direktor sedi Cary Rosenzweig, ki za prihodnost napoveduje rast.

Več denarja, več muzike
Osnovna registracija na IMVU je brezplačna. To vam omogoča, da ste registrirani kot guest (gost), uporabljate chat (klepetalnico), kupujete virtualne vsebine in si uredite profil. Za dodatno plačilo vas oglaševalci ne bodo nadlegovali, imeli boste pa tudi številne druge ugodnosti.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.