Slovenija
13 ogledov

Facebook spet z novostmi

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Spletna aplikacija Facebook bo kmalu svojim uporabnikom omogočala razporejanje prijateljev v skupine. Mogoče si bo tudi prenesti vse podatke, ki ste jih objavili na svojem profilu.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je medijem predstavil spremembe, ki naj bi rešile "največji problem socialnih omrežij". S funkcijo za razporejanje prijateljev v skupine bodo uporabniki lahko določili, kdo izmed njihovih prijateljev bo lahko videl posamezne objave. Člani skupin bodo tako imeli večjo zasebnost, omogočeno jim bo tudi vključevanje v skupinske pogovore.

Sedanjo možnost razvrščanja stikov na sezname po Zuckerbergovih besedah uporablja le pet odstotkov uporabnikov. "Želeli smo narediti nekaj, kar bo uporabljalo več kot pet odstotkov ljudi … to je tako preprosto, da bodo vsi komunicirali s tem," meni Zuckerberg.

Omogočen prenos podatkov
Z drugo novostjo, poimenovano "prenesite svoje podatke", si bodo uporabniki lahko prenesli vse, kar so kdaj naredili na strani. Ob tem uporabnike opozarjajo, da "gre za vse vaše osebne podatke" in da je treba "varnost jemati resno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.