Slovenija
18 ogledov

Facebookov napad na Gmail

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
V ponedeljek naj bi Facebook razkril svoj mail @facebook.com, s katerim naj bi konkuriral Googlovemu Gmailu. Podjetje zaenkrat o tem še molči.

Odločitev ni presenečenje, saj govorice o skrivnem projektu znanem kot Projekt Titan, neuradno poimenovanem "ubijalec Gmaila“, krožijo že od februarja. Analitiki so mnenja, da bi Facebookov sistem elektronske pošte skupaj z aplikacijama za fotografije in dogodke lahko uspešno konkuriral Gmailu.

Pričakovati je tudi, da bo Facebookov iskalnik rezultate prioritetiziral glede na znane preference uporabnikovega kroga prijateljev. V tem primeru bi se komercialni potencial socialnega omrežja zelo razširil.

Google nadzoruje več kot dve tretjini iskanja, zato grožnjo, ki jo predstavlja Facebook jemlje resno. Pretekli teden so oznanili, da bodo vsem uslužbencem prihodnje leto zvišali plače za 10 odstotkov, s čimer želijo preprečiti prehod ključnega dela zaposlenih h konkurenci. Po besedah analitika Colina Gillisa Facebook trenutno zbira najbolj kakovosten kader, zaradi česar ima Google težave z odhajanjem zaposlenih.

Medtem pri Googlu zanikajo govorice, da naj bi pripravljali socialno omrežje, s katerim želijio konkurirati Facebooku. Sporočili so le, da naj bi dodajali elemente socialnega omrežja že obstoječim produktom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.