Slovenija
43 ogledov

Fakin: Dovolj imam

Samo Fakin pravi: “Pokopal sem zgodovino, povezano s celjsko bolnišnico, škoda m Žurnal24 main
Preobrat. Nekdanji direktor je celjsko bolnišnico tožil zaradi nezakonite razrešitve z mesta direktorja, zdaj je tožbo umaknil.

Celje. “Ker se Splošna bolnišnica (SB) Celje ni hotela poravnati, sem se odločil, da odstopim od postopka. Če bi vztrajal, bi se šli pingpong, ki bi še dolgo trajal, a nimam ne živcev ne volje, pa tudi denarja je škoda. Odločitev je izključno moja,” je dejal Samo Fakin, nekdanji direktor SB Celje, po tem, ko bi se morala včeraj na celjskem delovnem sodišču nadaljevati obravnava v tej zadevi.

8 let je od razrešitve Sama Fakina z mesta direktorja celjske bolnišnice. Fakin vztraja, da je bila razrešitev nelegalna, zato je bolnišnico tožil.

Kriv eritropoetin
Svet zavoda (SZ) SB Celje je Fakina z mesta direktorja razrešil oktobra 2002 zaradi domnevno spornega predpisovanja zdravila eritropoetin. Fakin še danes vztraja, da ni bilo pri tem ničesar spornega. Sodišče je strankama naročilo, naj se zunajsodno poravnata, a bolnišnica na to ni pristala. Kot je povedal Fakin, je zanj to zdaj že preteklost. “Mi je pa še vedno žal, da bolnišnice ne vodim več, saj sem prepričan, da bi bila danes, z vizijo, ki sem jo zastavil, vrhunska v evropskem merilu,” je dodal

Ni pravne podlage
Iz SB Celje so nam sporočili, da to, da niso bili pripravljeni na poravnavo s Fakinom, ne drži. “SB Celje za to ni imela in še vedno nima pravnoformalne podlage. Delovno sodišče je s sodbo leta 2004 zavrnilo tožbeni zahtevek Fakina, ki je zahteval, naj sodišče ugotovi, da je sklep SZ, s katerim je bil razrešen s funkcije direktorja SB Celje, nezakonit. Pravnoformalna podlaga za poravnavo bi zato bila obnovitev postopka po 394. členu zakona o pravdnem postopku. Odločitve, da Fakin odstopa od obnove postopka, pa ne komentiramo,” je pojasnila Danijela Gorišek, vodja službe za odnose z javnostmi SB Celje.

 

Komentarjev 1
  • mph 12:08 22.marec 2014.

    Je pa prav neverjetno, kakšne multipraktik strokovnjake ustvarjajo medicinske fakultete. Zdravnik, ki je pristal na čelu ene največjih finančnih ustanov v državi. Morda pa bi lahko kar ukinili študij ekonomije ali sorodne, ker je itak očitno brezvezen.