Slovenija
24 ogledov

Fakin se bo še naprej prijavljal na razpise

Samo Fakin Anže Petkovšek
Člani parlamentarne komisije so z veliko večino zavrnili predlog, da državni zbor poda soglasje za ponovno imenovanje Sama Fakina na čelo zavoda za zavarovanje. Ta je že napovedal, da se bo na to mesto ponovno prijavil.

"Na nov razpis se bom prijavil," je povedal zdajšnji generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samo Fakin po tem, ko na seji mandatno-volilne komisije ni dobil podpore za nov mandat. Le člani Združene Levice niso nasprotovali predlogu, naj državni zbor poda soglasje k njegovemu imenovanju, zavrnili so ga z enim glasom za in 15 glasovi proti.

"Očitno strokovni argumenti ne štejejo nič, štejejo samo politični razlogi," je prepričan Fakin, ki je nadaljeval, da so na delu lobiji, ki so skušali njegovo izvolitev preprečiti že na skupščini zavoda. Po njegovem mnenju gre v nos zdravniškemu, dobaviteljskemu in gradbenemu lobiju. "Moja zavrnitev je odvračanje pozornosti od pravih problemov." Fakin je še prepričan, da je že predolgo časa na sceni, kjer opozarja na nepravilnosti - poteguje se za tretji mandat na čelu zavoda - zdaj pa so našli način, kako ga bi ga umaknili.

Fakina je na mesto direktorja predlagala skupščine ZZZS, ker ta ni bil izvoljen, pa ga bodo zdaj najverjetneje potrdili kot  v. d. direktorja. V roku enega leta pa bodo morali javni razpis za novega direktorja s polnimi pooblastili ponoviti.

Komentarjev 1
  • Lavdan 21:23 16.april 2015.

    Njegov priimek pove vse.