Slovenija
29 ogledov

Fakin znova v boj za stolček

Samo Fakin Anže Petkovšek
Zavod za zdravstveno zavarovanje ponovil razpis za geberalnega direktorja. samo Fakin, ki nima podpore največje koalicijske stranke, se bo prijavil vnovič

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je objavil razpis za generalnega direktorja.

Gre za ponovljen razpis, saj na prvem noben kandidat ni prejel večine glasov navzočih članov upravnega odbora. Na prvi razpis so se prijavili generalni direktor ZZZS Samo Fakin, ki mu štiriletni mandat poteče 15. maja, zdravnik koncesionar iz Juršincev Miro Lasbaher, direktor področja financ in računovodstva na ZZZS Janko Štok in nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Zvonko Zinrajh. Največja koalicijska stranka jje podprla Janka Štoka in Sama Fakina pozvala, da kandidaturo umakne.

Fakin se bo prijavil vnovič

Samo Fakin kandidature ni umaknil, napovedal je, da se bo na razpis prijavil tudi tokrat.

Kandidati morajo vložiti kandidature do 23. februarja, upravni odbor ZZZS pa bo pogovore s kandidati opravil predvidoma 12. marca.Kandidat za generalnega direktorja mora imeti poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, univerzitetno izobrazbo, pet let delovnih izkušenj, ki dokazujejo, da ima strokovne, vodstvene, organizacijske in druge poslovne sposobnosti za opravljanje dela generalnega direktorja.

Prav tako mora kandidat predložiti program za štiriletno mandatno obdobje v skladu z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja.

Razpisna komisija bo po napovedih predsednice upravnega odbora ZZZS Lučke Böhm pregledala prispele vloge na razpis 24. februarja, dva dni pozneje bo upravni odbor določil kandidate, s katerimi bodo opravili razgovor. Ti pogovori bodo potekali predvidoma 12. marca.

Generalnega direktorja na predlog upravnega odbora ZZZS imenuje skupščina zavoda za štiri leta. K imenovanju daje soglasje državni zbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.