Slovenija
22 ogledov

“Fakulteti poslovali katastrofalno”

mariborska univerza Katarina Pernat
Univerza v Mariboru. Dekana FOV in FNM zaradi slabih rezultatov na zagovor. Poslovanje univerze sicer boljše.

“Fakulteta za organizacijske vede (FOV) ter fakulteta za naravoslovje in matematiko (FNM) sta lani poslovali katastrofalno,” je dejal Mirko Pšunder, predsednik Upravnega odbora (UO) Univerze v Mariboru (UM). UO je na včerajšnji seji predlagal, naj zaradi slabega poslovanja na aprilsko sejo povabijo dekana FOV in dekanjo FNM.

FOV je izgubi zadnjih treh let dodala 343 tisoč evrov minusa, tako da je celotna izguba okoli 1,4 milijona evrov. FNM pa je k dveletnim rdečim številkam pridelala še 330 tisoč evrov primanjkljaja in ima zdaj slabih 746 tisoč evrov minusa. Lansko leto je v rdečih številkah končala tudi ekonomsko-poslovna fakulteta (EPF) in ima 183 tisoč evrov izgube.

57 milijonov za plače

UM je lansko leto sicer končala z 2,6 milijona evrov presežka. “Poslovanje univerze se je glede na leto 2010 izboljšalo,” je poudaril Pšunder. UM je imela za 97 milijonov evrov prihodkov, je pa kar 57 milijonov namenila za plače 
zaposlenim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.