Slovenija
21 ogledov

Falcon najbližje državnemu Giu

Vlada se bo očitno kmalu znebila pregrešno dragega falcona. (Foto: Boštjan Tacol Žurnal24 main
Vladno letalo. Odločitev morda že v četrtek.

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da bo vladno letalo falcon 2000 EX v upravljanje najverjetneje dobilo podjetje Gio, poslovna aviacija, d. o. o. Gre za letalskega prevoznika v pretežni državni lasti.

Gio ima najemnika
Lahko potrdim, da imamo s koncem tega meseca že možnost podpisa pogodbe z znano stranko, s katero že poslujemo. Za svojo uporabo si želi prav tako letalo in pogodbo imamo na mizi. Čakamo na odločitev vlade,” je na vprašanje, ali so preverili tržno povpraševanje po letalu falconovega kova, dejal direktor Jure Valjavec.

Na vprašanje, ali imajo v podjetju pilote z licenco za letenje na takem falconu, preden država usposobi ekipo vojaških pilotov, je Valjavec dejal, da bi jih za ta čas najel. Polega Marjana Bojiča imata tako dovoljenje še vsaj dva slovenska pilota.

Krek molči in čaka vlado
Uroš Krek, na obrambnem ministrstvu odgovoren za analizo ponudnikov za najem oziroma upravljanje falcona ter pripravo vladne dokumentacije, je bil z informacijami skop: “Analizirali smo vse tri ponudbe (Adrie Airways, Linxaira in Gia, poslovne aviacije); poročilo je pripravljeno in bo uvrščeno na vladno sejo ta oziroma najpozneje prihodnji teden.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.