Slovenija
23 ogledov

Falcon v petek leti domov?

falcon v Mariboru Nino Verdnik
Italijansko državno tožilstvo je izdalo odredbo o zasegu italijanskega letala falcon 900 LX, ki skrbno varovan tiči na mariborskem letališču.

Kot je danes v Ljubljani novinarjem povedal višji državni tožilec, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Drago Šketa, je tožilstvo odredbo italijanskih organov o zasegu letala falcon, ki naj bi bilo v lasti kontroverznega italijanskega podjetnika Francesca Caltagironeja Bellaviste, prejelo v sredo pozno zvečer.

Letalo je bilo zaseženo v okviru obsežne finančne preiskave v Italiji. V zadevi preiskujejo 18 oseb; davčne utaje je osumljena ena oseba, ostali pa naj bi bili slamnati možje. Preiskava zajema premoženje tako fizičnih kot pravnih oseb.

Med premoženjem je tudi omenjeni falcon, ki je ocenjen na približno 30 milijonov evrov in ga slovenski policisti že več dni varujejo na mariborskem letališču. Zaseg letala za slovensko tožilstvo in sodišče, tako Šketa, sicer ne pomeni ničesar.

"Italijanski pravosodni organi bodo prevzeli letalo in skladno z zakonom o kazenskem postopku odločali o začasni zaplembi premoženja," je pojasnil. Letalo naj bi prevzeli bodisi danes bodisi v petek.

Da je pristalo v Mariboru, opazili Italijani

Po Šketovih pojasnilih so slovenski policisti letalo zadržali na podlagi Interpolove tiralice. Italijani so namreč sami zasledili, kje naj bi se gibalo letalo, in videli, da je to pristalo v Mariboru. Slovenski organi so ukrepali takoj po prejemu tiralice.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.