Slovenija
36 ogledov

Falcona stražijo noč in dan

falcon v Mariboru Nino Verdnik
Interpol. Policija varuje letalo, ki ga je nameraval kupiti Express Airways.

"Za falcona smo že plačali del kupnine. Zdaj tako kot vi, novinarji, čakamo, kako se bo zgodba razpletla," je za Žurnal24 povedal Tom Mastnak z letalskega prevoznika Express Airways.

Znano do konca tedna

Poročali smo, da na mariborsko letališče prihaja nov prevoznik Express Airways, ki ima nemškega lastnika, lociran pa bo v Mariboru. Letel naj bi v Turčijo, pozneje pa še v Irak in Rusijo. Omenjena družba, katere lastnik je Sefa Tuncer iz Nemčije, ki se sicer ukvarja s prodajo airbusov in boeingov 737, pa se je že pred nakupom flote znašla v čudnem položaju. Ko so pred dnevi na mariborsko letališče pripeljali letalo znamke Falcon 900 lx get, ki so ga želeli kupiti, ga je po navodilih Interpola zavarovala slovenska policija.

"Policija sodeluje v postopku, ki ga skupaj z italijanskimi kolegi vodi mariborsko tožilstvo," je bil s podatki skop Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor. Dodal je, da bo konec tedna znano, kaj se bo z letalom zgodilo, do takrat pa ga fizično varuje slovenska policija. Drago Šketa, vodja mariborskega tožilstva, zaradi preiskave informacij še ni mogel posredovati.

Gre za prejšnjega lastnika?

"S policijo dobro sodelujemo. Šlo naj bi za zavarovanje protipravnega premoženja prejšnjega lastnika," je pojasnil Mastnak. Neuradno naj bi poleg italijanskih tožilcev sodelovale druge pristojne italijanske službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.